Doorzoek volledige site
01-01-0001
RAAAF (NL) AUDITORIUM 17/18 - Architecture as a laboratory

Volgens RAAAF is elk project een manifest op zich. Hun interventies zijn het gevolg van een onafhankelijke attitude en onderzoekende agenda. Ze nemen hun fascinaties als startpunt, maar toetsen die aan urgente sociale vraagstukken. RAAAF streeft naar een radicale re-set van de gangbare aanpak in de architectuur.

Stad en Architectuur gaat met RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances] in dialoog over hun projecten, waar schijnbaar vaste waarden ter discussie worden gesteld. Een goed voorbeeld van deze speculatieve modus operandi is hun recente project The End of Sitting, een installatie waarbij de bezoekers worden uitgenodigd om verschillende staande posities te ervaren. De installatie, ontwikkeld in samenwerking met de visuele kunstenaar Barbara Visser, opent zo een landschap met nieuwe mogelijkheden voor de werk- en sociale omgeving.

RAAAF is een onderzoeksgerichte studio, die op het snijvlak van architectuur, kunst en filosofie opereert. Het inherent multidisciplinaire karakter van hun werk is onlosmakelijk verbonden met de achtergrond van haar oprichters, Ronald Rietveld, Prix de Rome Architecture laureaat, en Erik Rietveld, filosoof, – zij richtten de studio in 2006 op -, en het diverse profiel van hun medewerkers.

David Habets, gastspreker van de avond, maakt deel uit van het kernteam van RAAAF, waar hij bijgedragen heeft aan recente projecten als The End of Sitting en Vacant NL.

 

Taal: Engels
Waar: Auditorium, Kunstencentrum STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven
Wanneer: Donderdag 15 februari 2018 om 20u
Prijs: €9 / STUK lidmaatschapskaart €7 / student €3 / S&A-leden gratis
Tickets: 016 320 320 / STUK infodesk / ticket@stuk.be / hier
Meer info: op de website van Stad & Architectuur of de website van STUK