Doorzoek volledige site
01-01-0001
Wim Goes over eigen werk: The moment before the moment Theaterzaal Ledeberg, Gent archipelvzw.be

Onder de titel ‘The moment before the moment’ leidt Wim Goes ons binnen in de wereld van zijn architectuur. Het cahier #006 van Archipel draagt op de voorpagina zijn krachtige woorden: “Al is de hand leesbaar in ambacht, het eindresultaat is gedefinieerd. Meesterschap in Kunst en Architectuur ontstijgt ambacht en methodologie bij de gratie van de beslissing tot het neerleggen van de borstel, de beitel of de pen. Met andere woorden, de beslissing waar en wanneer het maken ophoudt.”

Op een andere vraag in het derde deel van het cahier schrijft Wim: “Meesterschap is het stadium waarbij de kunde zichzelf onttrekt als onderwerp om te komen tot ontdekking en verwondering.”
En daar gaat het bij Wim net over. Het verleggen van de grenzen naar de wereld van ontdekking en verwondering. Wim Goes zal ons onderdompelen in zijn meesterlijke denkwereld.

Wim Goes (Gent, 1969) studeerde architectuur aan de Sint-Lucas School voor Wetenschap en Kunst in Gent / Brussel. In zijn laatste jaar won hij het wedstrijdontwerp voor de eindejaarstentoonstelling, die hij i.s.m. Dirk Demeyer ook mocht realiseren. Hij deed zijn stage bij de Studio for Creative Engineering and Urban Planning van architect Hugo Koch. Tussen 1993 en 1999 werkte Wim op diverse bouwwerven en in verschillende ateliers (o.a. in het atelier van Maarten Van Severen). In 1999 richtte hij zijn eigen bureau Wim Goes Architectuur op. Later kwamen er twee vennoten bij: Anja Houbaert en Tim De Messemaeker. Het bureau werd bekroond met onder meer de Belgische architectuurprijs, de Belgische prijs, de Provincie Oost-Vlaanderen, de Prijs voor de Orde van Architecten (BE) en de Architectural Review Award (VK) in 2017. In 2016 ontving Wim Goes Architectuur een eervolle vermelding op de Virserum Triënnale met “Architecture of Necessity”. Hun werk is op grote schaal gepubliceerd in architectuurtijdschriften zoals A + U (JP), de Architectural Review (VK), Mark Magazine (NL), D’Architectures (FR), Casa da abitare (IT), C3 (KR) en Detail (DE). Werk van Wim Goes Architectuur was ook te zien op de Architectuurbiënnale van Venetië in 2016.

Lees meer

Praktische informatie

Wanneer?

do 17 Mei 2018 — 20:00

Waar?

Theaterzaal Ledeberg
Ledebergplein 3
9050 Gent

Hoe betalen?

Toegang gratis voor leden op vertoon van je lidkaart 2018
€ 7 voor niet-leden
€ 5 voor studenten
Te betalen aan de ingang
Reserveren VERPLICHT