Doorzoek volledige site
Dossier

Badkamer

Flexibiliteit en comfort

01-02-2019 Viega, de Duitse fabrikant van installatietechnieken, blijft ook in 2019 inzetten op vlak van innovatie, installatiegemak, design en comfort. Smartpress, Advantix Vario en Fronterra Smart Control geven alvast het goede voorbeeld. Het Viega Smartpress-systeem staat garant voor minder drukverlies bij flexibele meerlagenbuizen. Minimalistisch design en ongekende flexibiliteit zijn de troeven van de Advantix Vario-douchegoot. De intelligente temperatuurregeling Fronterra Smart Control zorgt voor een permanent optimaal geregelde warmteverdeling.

Beleving in de sanitaire ruimte

02-01-2019 Beleving is een begrip dat steeds vaker terugkomt. Hierbij gaat het om hoe mensen een omgeving ervaren. Voor organisaties is dit een onderwerp waar ook steeds vaker over na wordt gedacht. Dit geldt niet alleen voor locaties waar mensen komen voor vermaak en entertainment, zoals pretparken en bioscopen. Ook binnen bijvoorbeeld kantoorgebouwen en vliegvelden staat beleving en de klantreis centraal. Bezoekers en personeel verwachten steeds meer van de omgeving waarin zij verblijven. De invloed van geur, kleur, geluid en licht begint zich ook steeds meer te verspreiden naar de sanitaire ruimte.

Een hogere BREEAM-score dankzij duurzame sanitaire concepten

15-11-2018 Bij de beoordeling van de duurzaamheidsprestaties van een nieuwbouw of verbouwproject is BREEAM in Europa de belangrijkste certificering. Hoe hoger de BREEAM-score, hoe duurzamer en milieuvriendelijker het gebouw. De BREEAM-beoordeling gebeurt op basis van verschillende categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Elke categorie krijgt zijn eigen weging in het eindresultaat en het luik "Water" maakt hiervan 6% uit.

Uricover: praktische en esthetische oplossing voor defect urinoir

15-10-2018 Een installateur zal er alles aan doen om nieuwe sanitaire oplossingen zo perfect mogelijk te installeren. Vanwege de drukte op een bouwwerf gaat het soms mis en raken  de nieuwe producten uit uw gamma beschadigd. CWS wil u daarom graag de Uricover voorstellen: een simpele en praktische oplossing voor de installateur, ter bescherming van het urinoir. Uricover is ook handig voor de facilitaire diensten bij defect of verstopt urinoir.

De planning van een sanitaire ruimte: een goed begin is het halve werk

03-09-2018 Hoeveel handdoek- en zeepdispensers heb ik nodig? Waar binnen de sanitaire ruimte ga ik deze plaatsen? Dat is niet het eerste waar je aan denkt bij een bouwproject. Maar het is wel belangrijk om hier goed over na te denken, wil je achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Immers, de sanitaire ruimte van een gebouw wordt meerdere keren per dag gebruikt en vormt daarmee een belangrijk onderdeel van het visitekaartje van het bedrijf.

182 resultaten gevonden