Doorzoek volledige site
Dossier

Beton

Gevel in gestampt beton reageert op passanten

01-03-2019 Voor het ontwerp van zijn nieuwe thuisbasis bleef DMOA architecten ver weg van strakke lijnen en hypermoderne materialen, maar koos bewust voor een mix van artisanale ambachtelijkheid, hedendaagse technieken en frivole kunst. Het kantoor annex ontmoetingsplek biedt zo tal van verrassingen en innovaties: de gevel is opgetrokken in gestampt beton en verhult een reusachtige xylofoon. Het gebouw is bovendien energieneutraal en benut daartoe onder meer energiepalen.

Festivalterrein Rock Werchter omgetoverd tot volwaardig landschapspark

19-12-2018 Het festivalterrein van Rock Werchter heeft de voorbije jaren een grondige transformatie ondergaan. Het is omgevormd tot volwaardig landschapspark waar niet enkel festivals, maar ook andere vormen van passieve recreatie en jeugdactiviteiten kunnen plaatsvinden. CLUSTER landschap en stedenbouw won de wedstrijd voor het landschapsontwerp. Het project is in november bekroond op de Febe Elements Awards. De esthetische paden aangelegd in betondallen wonnen de prijs in de categorie ‘Precast in Landscape’.

De FEBE Elements Awards 2018 belonen duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek

29-11-2018 FEBE, de Federatie van de Betonindustrie, organiseerde donderdag 29 november 2018 de zevende editie van de FEBE Elements Awards in de Versluys Arena te Oostende. Meer dan 200 gasten woonden de uitreiking van de Awards bij. De winnaars en de genomineerde projecten, alsook alle andere ingeschreven projecten van de 7de editie van de FEBE Elements Awards, tonen het dynamische karakter van de prefab beton sector. Een sector die klaar is om vele uitdagingen aan te gaan met bijzondere aandacht voor duurzaamheid.

Kunstwerk Bruce Nauman geprefabriceerd in beton

27-11-2018 Het Antwerpse Middelheimmuseum heeft met ‘Diamond Shaped Room with Yellow Light’ van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman een uniek stuk toegevoegd aan zijn collectie. Uniek omdat het werk voorheen nog maar kort tentoon gesteld werd. Maar ook omdat het een van de weinige buitensculpturen is die de kunstenaar ontwierp. De refabricatie van het kunstwerk was een boeiend samenspel tussen de studio van Nauman en aannemer Mathieu Gijbels.

Sportaccommodatiecentrum Aartselaar ademt liefde voor de sport

30-10-2018 De gemeente Aartselaar heeft een splinternieuw sportcentrum, een gul en gastvrij huis voor de lokale tennis-, voetbal-, petanque- en atletiekclub. “Het sportaccommodatie­centrum ademt openheid en bedrijvigheid, en vooral liefde voor de sport.” HVH-architecten en 'TWee Architecten' tekenden het winnende ontwerp. Het ontwerp is een mooi voorbeeld van hoe prefabbeton zowel om zijn functionele als zijn esthetische capaciteiten wordt ingezet.

213 resultaten gevonden