Doorzoek volledige site
Dossier

Circulair bouwen

Het platte dak van vandaag, de materialenvoorraad van morgen?

15-11-2018 De laatste tijd groeit het besef dat onze grondstoffen niet oneindig voorradig zijn. De grondstoffen voor dakdichtingsmaterialen vormen hierop geen uitzondering. De circulaire economie wil hierop een antwoord geven door de materialen die we vandaag gebruiken, te beschouwen als de grondstoffen voor morgen. Dit betekent niet alleen inzetten op recyclage, maar ook al nadenken over toekomstige uitdagingen en opportuniteiten. Ontdek hierover meer in dit WTCB-artikel. 

Architectenbureau Aché Ligno neemt deel aan Climate Reality Training

30-10-2018 Bij Aché Ligno Architecten draait alles om duurzaam bouwen. Sinds 2013 werkt het kantoor uitsluitend met hout. Bouwen met hout is volgens de architecten de meest efficiënte manier om CO² op te slaan en de hoeveelheid bouwafval te beperken. Eind juni namen Monica Cardoso en Piet Kerckhof, architecten binnen Aché Ligno, deel aan een Climate Reality-training. Lees hier hun verslag verschenen in het magazine ecoTips. 

De troeven van Mosa voor de creatieve architect die begaan is met de planeet

01-10-2018 Op Architectura.be publiceren we regelmatig persberichten die de producten van de Nederlandse keramische producent Mosa in de schijnwerpers plaatsen. Aangezien we een zeker wantrouwen koesteren ten opzichte van gladde marketingpraatjes, wilden we de gelegenheid niet missen om ter plaatse te gaan bekijken hoe de tegels worden geproduceerd. Dat bleek eenvoudig, want werkelijk alles wordt ter plaatse geproduceerd in twee fabrieken in Maastricht, aan de oevers van de Maas waar ook de wieg van Mosa staat.

VITO Sustainability Pavillion op technologiebeurs SuperNova

27-09-2018 Vandaag gaat in Antwerpen het technologiefestival SuperNova (27/09-30/09) van start. VITO staat met een Sustainability Pavillion op de beurs. Het onderzoeksinstituut stelt de vraag of er een wereld mogelijk is waarin we altijd verse lucht kunnen ademen? Een wereld zonder CO2-uitstoot? Waar we afval omzetten tot nieuwe bouwmaterialen? Met een on­uitputtelijke bron aan grondstoffen? Tijdens SuperNova kan je de duurzame wereld waaraan VITO vandaag bouwt, ontdekken.  

40 resultaten gevonden