Tien jaar na de eerste publicatie lanceert uitgeverijgestalteneen herwerkte versie van het boek Container Atlas, a practical guide to container architecture. Uit deze inspirerende handleiding over de hedendaagse containerarchitectuur stellen we vijf indrukwekkende containerprojecten voor.
Tien jaar na de eerste publicatie lanceert uitgeverij gestalten een herwerkte versie van het boek Container Atlas, a practical guide to container architecture. In het lijvige verzamelwerk van hedendaagse containerarchitectuur is er ook plaats voor het Belgische bureau Sculp(it) en architect Luc Deleu.
Onder de VRT-toren staat sinds kort een heus WK-dorp van waaruit Sporza het WK voetbal 2018 live zal verslaan. De kubusvormige constructie van 35units is gebouwd door de Limburgse firmaBudé Containerbouw. Dubimax stond in voor de stabiliteitsberekeningen en modelleerde het WK-dorp in BIM.
In Sint-Niklaas staat de nieuwe vestiging van de vzw sociale economie JoMi volop in de steigers. Een twintigtal zeecontainers vormen er binnenkort de perfecte uitvalsbasis voor de groendienst. Budé behartigt het volledige project, van aan het eerste ontwerp en de bouwaanvraag tot de eindoplevering.
Onlangs de brouwerijsite van AB InBev in Leuven gepasseerd? Dan heb je ongetwijfeld ook gemerkt dat er werken aan de gang zijn. Doel: het terrein zowel voor bezoekers als personeel en leveranciers toegankelijker maken. Voor het nieuwe receptiegebouw bleken de zeecontainers van Budé de ideale oplossing. Ze zijn verplaatsbaar, snel gebruiksklaar en eenvoudig in te richten.
Al sinds 2007 vind je via de huurservice van Budé containers om in te werken, wonen of voor opslag. Onlangs werd het aanbod aan wooncontainers grondig vernieuwd. De kant-en-klare units zijn de ideale oplossing voor wie een tijdelijke woonoplossing zoekt. Bovendien zijn de plaatsingsmogelijkheden eindeloos.
Eureka-architectuur uit Herent heeft een modulaire Bouwdoos ontwikkeld die zelfbouwers makkelijk kunnen opbouwen. Architectura.be ging het ontwerp bekijken op de Dag van de Architectuur.
Onder de vleugels van Colruyt groeide Collect&Go uit tot marktleider in de Belgische online voedingsmarkt. Vandaag telt de boodschappenservice meer dan 160 nationale afhaalpunten. En daar blijft het niet bij. Met een aparte business unit, innovatieve afhaalformules en een nieuwe huisstijl maakt Collect&Go zich klaar voor de toekomst. Losse afhaalpunten ondergebracht in zeecontainer van Budé, spelen daarin een belangrijke rol.
Wie langs de Bruggesteenweg in Roeselare rijdt, kan niet naast de Pop-up Car Store van Debusseré kijken. Dit uniek concept bestaat volledig uit zeecontainers van Budé. "Een knipoog naar speelgoedauto's in een doosje," vertelt zaakvoerder Patrick Debusseré.
In 2010 ontwierp architect James Whitaker een betaalbare kantoorruimte uit gestapelde scheepscontainers in Hechingen, Duitsland. De ongewone radiale clustering van de containers zorgt voor zonlicht in het hart van het kantoor, op elk moment van de dag. Het advertentiebureau dat oorspronkelijk de opdracht gaf, sloot echter de deuren voor het project van de grond kon gaan. Withaker besloot onlangs het ontwerp weer boven water te halen en in enkele elegante renders te gieten voor de promotie van...