De oude meelfabriek van de Grands Moulins de Paris in Marquette-lez-Lille heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan en is omgevormd tot een ecowijk. Een sleutelrol in deze renovatie was weggelegd voor de CUPA 4 natuurlei van Cupa Pizarras.
Met de AQUAPANEL® Cement Board Rooftop maakt Knauf zijn nieuwste generatie cementplaten compleet. Er is nu voor platte en licht hellende daken, binnen- en buitenmuren en plafonds een oplossing op maat van elk gebouw. Met troeven als brand- en weersbestendigheid, duurzaamheid en ontwerpvrijheid wordt elke ruimte ‘rondom’ duurzaam beschermd.
In Sarezzo, een stad in Noord-Italië aan de voet van de Alpen, heeft recentelijk een belangrijke renovatie plaatsgevonden bij het shopping center Centro Europa 2000. Dit project, uitgevoerd met het Pardak® systeem van Zoontjens, ligt aan een drukke verkeersader, waar efficiënt parkeren een cruciale faciliteit is voor het winkelcentrum.
Het dak vormt een cruciaal onderdeel van elk gebouw. Het bepaalt niet alleen de structurele integriteit, maar heeft ook invloed op factoren zoals luchtkwaliteit en energieverbruik. Een dak in optimale staat is dan ook essentieel. Als de tijd rijp is voor een ingreep, sta je vaak voor de keuze: een volledig nieuw dak of een renovatie? In veel gevallen biedt een renovatie de beste oplossing. Met de juiste aanpak en materialen kun je zowel de levensduur van het dak verlengen als het comfort van de woning verbeteren. Ontdek zeven praktische tips voor een succesvolle dakrenovatie, inclusief hoe de innovatieve oplossingen van de DELTA®-productlijn van Dörken je hierbij kunnen helpen.
Het Oost-Vlaamse ontwerpbureau Delmulle Delmulle Architecten revitaliseerde voor Brouwerij Van Steenberge een vervallen historische hoeve op de Vaartstraat in Evergem door deze te transformeren tot ‘Hopspot’: een bruisend centrum voor biercultuur, landbouw en lokaal toerisme. De restauratie van de oude woning en schuur behoudt het landelijke karakter en de geschiedenis van de hoeve, waarbij traditionele met moderne elementen worden gecombineerd. Het bijzondere ontwerp werd tijdens de jongste editie van de Belgian Construction Awards dan ook terecht bekroond met een Architecture Award.
"Je zou verwachten dat een grote open ruimte sterk galmt", schreef een journalist van NB DeStem na een bezoek aan het nieuwe IKC Het Leerhuis in Dongen (Nederland). Ondanks de omvang klinkt het geluid opmerkelijk gedempt, dankzij de Usystem Roof DS Acoustic-dakelementen van Unilin Insulation die hun debuut maken in Nederland.
Het bouwen van prachtige structuren heeft weinig zin als de akoestiek onvoldoende is. Dit kan een ware nachtmerrie vormen voor aannemers en architecten, vooral in onze moderne samenleving waar we voortdurend worden blootgesteld aan geluidshinder. Net als luchtvervuiling kan geluidspollutie stress verhogen en het risico op een burn-out vergroten. Met Usystem Roof DS Acoustic biedt Unilin Insulation een all-in-one oplossing die gehoor geeft aan de groeiende vraag naar verbeterd akoestisch comfort binnenshuis.
Een goede primer is essentieel, niet alleen bij schilderwerken zoals muren, maar ook bij het aanbrengen van waterdichting op daken, zowel bij nieuwe projecten als renovaties. Maar waarom is zo'n primer onontbeerlijk voor een bouwproject? En hoe kies je de juiste primer? Ontdek het uitgebreide assortiment van epoxy-primers van Soprema voor vloeibare waterdichting tot primers voor roofing en hybride daken.
In het hart van Brussel, langs de prestigieuze Avenue Louise, schakelde de Patrizia, een Duitse vastgoedbeleggingsmaatschappij, de hulp van CIT Blaton. Met behulp van het bouwbedrijf en materialen van Soprema ondergaat de Louisa Tower, een kantoortoren van 90 meter hoog en 24 verdiepingen, een volledige renovatie. Het doel: het gebouw aanpassen aan de moderne normen voor comfort en energie-efficiëntie, met behoud van de oorspronkelijke architectuur.
Tijdens de Architectuurbiënnale van Tallinn hebben de in Brussels gevestigde architecten Matthieu Brasebin en Elisabeth Terrisse de Botton een opvallende bushalte gerealiseerd met de naam No Time to Waste. Het paviljoen, gelegen bij het Balti Jaam-transitknooppunt, is vrijwel volledig opgebouwd uit gerecycleerde materialen die afkomstig zijn van lokale leveranciers in en rond Tallinn. Zo zijn er betonnen tegels van een bouwplaats, brokken natuursteen van een plaatselijke fabrikant en bakstenen afkomstig van een afvalbeheerbedrijf gebruikt. Door hun bewuste materiaalkeuze wilde het duo een omgekeerd ontwerpproces creëren, waarin niet het ontwerp maar de beschikbare materialen centraal staan.