Doorzoek volledige site
Dossier

Isolatie

Warmtegeleidbaarheid en markering van isolatiematerialen

17-10-2018 De warmtegeleidbaarheid is een essentiële eigenschap van een isolatiemateriaal. Deze bepaalt immers de energieprestatie van de wanden en dus - onrechtstreeks - van het gebouw. In de praktijk heerst er bij de persoon die de thermische berekeningen uitvoert of bij de aannemer die het isolatiemateriaal kiest, echter vaak nog twijfel over de in aanmerking te nemen warmtegeleidbaarheidswaarde. De fabrikant stelt zich op zijn beurt onder meer vragen bij de stappen die hij moet ondernemen om deze waarde correct te declareren, het benodigde aantal metingen en de voor- en nadelen van de verschillende markeringen. Dit WTCB-artikel tracht antwoorden aan te reiken op enkele veelgestelde vragen.

Vacuüm isolatieplaten resulteren in slanker ontwerp en moderner design

14-08-2018 In het vroegere hotel Des Nations, tussen het Albertplein en het Driehoeksplein in Knokke, wordt de laatste hand gelegd aan ruime en luxueuze appartementen. Architectenbureau Govaert & Vanhoutte stond in voor het stijlvolle ontwerp. Voor de isolatie van de terrassen werd gekozen voor het innovatieve OPTIM-R van Kingspan Insulation: deze vacuüm platen laten toe om in een zeer beperkte ruimte toch een hoogwaardige isolatie aan te brengen. De deskundige technische ondersteuning van Kingspan Insulation hielp bij de selectie en de plaatsing van het materiaal.

S-peil halen? Denk aan de luchtdichtheid

06-06-2018 De Vlaamse overheid introduceerde begin 2018 het S-peil of schilpeil. Het vervangt het K-peil en de netto energiebehoefte en geldt voor nieuwe wooneenheden met bouwaanvraag vanaf 1 januari 2018. Gezien de strenge energie-eisen en hoge bouwkosten die dit met zich meebrengt, hebben heel wat bouwers behoefte aan begeleiding en advies, zeker in de ruwbouwfase. Een belangrijk element voor wie aan de nieuwe bouwvereisten wil voldoen, is vast en zeker de luchtdichtheid. ISOVER, marktleider in isolatie met minerale wol, informeert en reikt enkele slimme oplossingen aan. 

211 resultaten gevonden