Groupe Atlantic heeft als missie om beschikbare energie om te zetten in duurzaam welzijn. Steven Poncelet, Sales Director bij Groupe Atlantic Belgium, licht toe hoe het bedrijf haar expertise inzet in toonaangevende projecten en zo bijdraagt aan de realisatie van duurzame en comfortabele leefomgevingen.
Bij de keuze voor leidingsystemen spelen betrouwbaarheid, duurzaamheid en eenvoud in installatie een cruciale rol. Viega Temponox, een innovatief roestvaststalen leidingsysteem, biedt daarom een grensverleggende combinatie van corrosiebestendigheid, economisch rendement en gebruiksgemak.
Hoe ontwikkelt de meest intieme ruimte in huis zich? In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door constante drukte en beschikbaarheid, geeft LAUFEN de badkamer een nieuwe betekenis als persoonlijke retraite. Het wordt een plek van rust te midden van de chaos.
Het Internaat Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries, Brugge, markeert een mijlpaal in duurzaam en toekomstgericht bouwen. Deze nieuwbouw, gerealiseerd door het Brugse ontwerpbureau Groep 3, combineert internaatkamers, polyvalente ruimtes en STEM-klassen in een energieneutraal gebouw dat opvalt door functionaliteit en flexibiliteit. Het project ontstond uit de noodzaak om verouderde infrastructuur te vervangen en het internaat op eigen terrein te integreren zonder de waardevolle groenzones van de school aan te tasten.
De nieuwe stand op de ISH, ontworpen door Snøhetta, presenteert de innovatieve oplossingen en nieuwe projecten van LAUFEN, terwijl de nadruk wordt gelegd op de hulpbronnenbewuste aanpak van het bedrijf met een toewijding aan een duurzamere toekomst.
Tijdens de feestelijke heropening van zijn vernieuwde showroom heeft LAUFEN Benelux met een reeks nieuwe producten gepresenteerd die de toekomst van badkamerdesign en technologie weerspiegelen.
Op donderdag 12 december opende LAUFEN Benelux zijn compleet vernieuwde showroom. Hier kunnen bezoekers vanaf nu het design van twee premium merken ontdekken: LAUFEN en Alape. In deze vernieuwde showroom worden de nieuwste collecties gepresenteerd, samen met inspirerende samenwerkingen die kunst en duurzaamheid verbinden.
ACO zet zich in als ambassadeur voor het 6e Duurzame Ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties, dat streeft naar universele toegang tot schoon water en veilige sanitaire voorzieningen. Deze rol sluit naadloos aan bij de kernwaarden van ACO, waarbij het bedrijf een betekenisvolle bijdrage levert aan duurzaam waterbeheer.
Tradities werken: aan het einde van elk jaar maakt Leefmilieu Brussel zijn programma van opleidingen en seminaries voor de eerste helft van het volgende jaar bekend. Dit jaar was het niet anders. Als je actief bent in het Brussels Gewest, neem dan een voorsprong door een opleiding in duurzame bouwpraktijken te volgen. Opgelet: voor opleidingen is een bevestiging van je inschrijving en dus een uiterste inschrijvingsdatum vereist. En de eerste cursussen starten al op 8 januari.
Eén project, twee volumes, drie materialen en vier architecten: dat is residentie WIGO, een project van het Belgische CAS architecten in samenwerking met de bouwheer/architecten. Wie de villa in stampbeton laag per laag verder ontleedt, leest in de architectuur van het woongedeelte ook een boeiende wisselwerking tussen gesloten en glazen ruimtes en krijgt en passant een nieuwe kijk op wonen op de grens van open en gesloten leven.