Doorzoek volledige site
Dossier

Software

Wat is goede hardware voor grafische software?

25-10-2018 Volledig afgewerkte totaalsystemen inclusief de hardware zorgen voor de meest efficiënte totaaloplossing. C3A krijgt regelmatig de vraag naar de "minimum vereisten" van de PC voor het draaien van de (vooral grafische) software. Software-updates vergen meestal wat meer van de computer, maar de steeds vernieuwende apparatuur en steeds efficiënter werkende software zorgt toch voor telkens betere totaaloplossingen. De goede keuze hangt ook sterk samen met de specifieke meest gebruikte software-applicatie: niet alleen Microsoft Office, maar ook de grafische toepassingen zoals AutoCAD, Revit en/of 3ds MAX .

Vakmanschap op een zinken presenteerblaadje

23-05-2018 VMZINC heeft op www.vmzinc.be een online registratiemodule geplaatst die het architecten nu erg gemakkelijk maakt om voor hun nieuwbouw- en renovatieprojecten pertinente informatie op te vragen over het met zink bekleden van daken en gevels. Het systeem zorgt automatisch voor opvolging: het koppelt naar online documentatie en stuurt – als de aanvrager hiervoor opteert – de aanvraag naar het volledige netwerk van geregistreerde installateurs die met de aanvrager vrijblijvend contact kunnen opnemen.

Wienerberger lanceert NRd-rekentool: instrument voor druksterkteberekeningen

12-04-2018 Wienerberger presenteert een nieuw rekeninstrument waarmee architecten de drukweerstand of NRd–waarde van verticaal belaste ongewapende metselwerkwanden kunnen toetsen volgens NBN EN 1996-1-1 en de nationale bijlage (Eurocode 6). Vergeleken met de al langer bestaande rekeninstrumenten voor de druksterkteberekening biedt de tool een aantal extra voordelen. Bovendien kunt u als ingenieur of bouwprof de rekenresultaten beveiligd opslaan en achteraf weer raadplegen en aanpassen.

134 resultaten gevonden