Doorzoek volledige site
Dossier

Studentenhuisvesting

Vesalius-project in Leuven officieel voorgesteld aan het grote publiek

20-10-2016 Op donderdag 20 oktober konden meer dan 125 nieuwsgierigen uitgebreid kennismaken met de vele troeven die het prestigieuze Vesalius-project Leuven te bieden heeft. Met onder meer zestig studentenkamers en 68 diverse appartementen, een universitair auditorium, twee filmzalen, een resem kantoor- en winkelruimtes en een ruime inkomhal met foyer vormt deze gemengde binnenstedelijke realisatie een absolute meerwaarde voor de bruisende studentenstad die haar omringt.

CityCampus Anderlecht: Crepain Binst Architecture, ORG Architecture, VK Engineering

19-10-2016 CityCampus: een gemengd project met een kmo-park voor agrovoedingsbedrijven, sociale woningen en studentenwoningen in Anderlecht. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen citydev.brussels, de BGHM en de Anderlechtse Haard. Promotor Van Roey Vastgoed vertrouwde het ontwerp toe aan het architectenteam Crepain Binst Architecture en ORG Architecture. VK Architects & Engineers staat in voor de stabiliteit, de technieken en de akoestiek.

Vesalius Leuven combineert studentenkamers, appartementen en commerciële panden

23-06-2016 Aan het knooppunt van de Vesaliusstraat, de Tiensestraat en de Brabanconnestraat in Leuven legt bouwbedrijf Houben NV momenteel de laatste hand aan Project Vesalius. Het gebouw, ontworpen door Jaspers-Eyers, is een mix van nieuwbouw en renovatie en omvat onder meer een grote aula voor de KULeuven, twee cinemazalen, commerciële panden, studentenkamers en appartementen. De oplevering is gepland voor het bouwverlof van dit jaar.

Project Stratos Mesos Leuven zit in afrondingsfase

09-06-2016 Het Leuvense project Stratos Mesos van architectenbureau archipelago | ar-te en bouwbedrijf Houben NV zit momenteel in de laatste constructiefase. Stratos bestaat uit 292 studentenkamers, Mesos uit 4 handelspanden en 33 appartementsgebouwen van verschillende groottes. Stratos Mesos maakt deel uit van het grotere project de Kop van Kessel-lo. De oplevering van Stratos is gepland voor 22 juni 2016, die van Mesos voor eind augustus 2016.

16 resultaten gevonden