Doorzoek volledige site
Dossier

Stynen2018

Eagles of Architecture over Léon Stynen

11-10-2018 2018 is het jaar waarin het oeuvre van architect Léon Stynen in de kijker wordt gezet. Vanavond opent de overzichtstentoonstelling 'Léon Stynen, architect' in deSingel in Antwerpen. Architectura.be legde enkele vragen over Stynen voor aan Bart Hollanders en Mathias Bastiaensen van Eagles of Architecture. Het bureau nam de scenografie van de tentoonstelling voor zijn rekening. Stynen2018 is een initatief van het Vlaams Architectuurinstituut. 

Léon Stynen, daden én woorden (Filip Canfyn)

09-10-2018 "Léon Stynen, geboren en pas véél later gestorven in Antwerpen (1899-1990), kan uitgeroepen worden tot de Belgische koning van het modernisme en misschien wel tot onze belangrijkste architect van de twintigste eeuw, een eeuw, die hij inderdaad bijna helemaal uitzit. Hij zou er trouwens mee akkoord gaan, met die complimenten." Naar aanleiding van Stynen2018, een initatief van het Vlaams Architectuurinstituut, en de tentoonstelling 'Léon Stynen, architect' in deSingel, vroegen we Filip Canfyn om een bijdrage. 

Wandel of fiets de Architectuurroute Léon Stynen

13-09-2018 2018 is het jaar waarin het oeuvre van de Belgische architect Léon Stynen (1899-1990) via tal van activiteiten in de kijker wordt gezet. Niets beter om het oeuvre van Stynen te ontdekken dan het gebouw in zijn werkelijke omgeving te zien staan. Voor de echte Stynenaficionado's ontwikkelde het Vlaams Architectuurinstituut samen met de stad Antwerpen een Léon Stynen Architectuurroute, een wandel- of fietsroute langs zijn meest markante gebouwen in ’t stad.

Modernist Léon Stynen een jaar lang in de kijker

24-04-2018 2018 is het jaar waarin het oeuvre van de Belgische modernistische architect Léon Stynen (1899-1990) via tal van activiteiten in de kijker wordt gezet. Dit gebeurt onder meer via de overzichtstentoonstelling 'Léon Stynen, architect' in deSingel (najaar 2018), de tentoonstelling 'Architect Léon Stynen en zijn tijdgenoten' in de BP-building (april-juni 2018) en de publicatie 'Léon Stynen, a life of architecture'. Stynen speelt ook een prominente rol tijdens Erfgoeddag, Open Monumentendag en in diverse fiets- en wandelroutes, lezingen… Stynen2018 is een initiatief van het Vlaams Architectuurinstituut. Architectura.be is mediapartner.