Zijn trends voorbijgestreefd of blijven ze een onmisbare leidraad in de vloersector? Kleurexpert Judith Van Vliet onthult tijdens de vierde editie van Flanders Flooring Days hoe vloerproducenten trends slim kunnen inzetten. In plaats van ze allemaal blindelings te volgen, legt ze uit hoe u met de juiste trends consumenten inspireert en overtuigt.
BAU trekt opnieuw wereldwijde aandacht. De toonaangevende beurs keert begin 2025 terug naar München. Elke 2 jaar verzamelen architecten en professionals uit de sector op BAU om de laatste innovaties te ontdekken. Dit jaar zal Coretec® een van de hoogtepunten zijn met de onthulling van hun nieuwe visie voor de vloerindustrie.
In het hart van Ninove combineert Restaurant De Bakermat, onder leiding van chef Kevin Graf en gastvrouw Barbara Wantens, culinaire excellentie met doordacht design sinds 2014. Dit Michelin-restaurant is een toonbeeld van hoe design, versterkt door COREtec® vloeren, en gastronomie elkaar naadloos kunnen versterken.
Een gezond en duurzaam huis begint bij de basis: de vloer. Coretec® biedt vloeren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook duurzaamheid bevorderen. In dit artikel bespreekt de fabrikant de voordelen van het kiezen voor een duurzame vloer, met specifieke aandacht voor de impact op de leefomgeving en de planeet.
2025 komt steeds dichterbij en de nieuwsgierigheid groeit: welke designtrends zullen het nieuwe jaar vormgeven? Om je wat inspiratie te geven, zette 2TEC2 hun favoriete, en verwachte, trends op een rijtje. Van rijke kleuren tot opvallende patronen: 2025 belooft een visueel spektakel te worden. Met de veelzijdige vloeren van 2TEC2 breng je dit feestelijke gevoel moeiteloos naar jouw projecten.
BAU trekt opnieuw wereldwijde aandacht. De toonaangevende beurs keert begin 2025 terug naar München. Elke twee jaar verzamelen architecten en professionals uit de sector op BAU om de laatste innovaties te ontdekken. Dit jaar zal Coretec® zijn nieuwe visie voor de vloerdezenindustrie onthullen.
Het nieuwe hoofdkantoor van DSTNY in Zaventem is een toonbeeld van een toekomstbestendige werkomgeving. De grote speler op de Europese markt op het gebied van zakelijke communicatie verhuisde in 2023 naar een nieuw gebouw, en dat bood een unieke kans om een werkruimte te creëren die aansluit op de toekomstvisie van het bedrijf en de behoeften van medewerkers. Interieurarchitectenbureau Studio Dar kreeg de opdracht voor het ontwerpen van een inclusief interieur dat een nieuwe manier van werken ondersteunt en waar iedereen zich welkom voelt. Om een natuurlijke flow te creëren die bezoekers doorheen de verschillende ruimtes gidst, gebruikte het ontwerpbureau de tapijttegels van Interface.
Het historische Sint-Andreas Instituut, gelegen in het pittoreske Brugge, heeft een aanzienlijke renovatie ondergaan die gericht was op het verbeteren van de leeromgeving terwijl de rijke geschiedenis van de school behouden bleef. Ondersteund door de expertise van Gerflor en het ontwerp van Salenarchitecten, omvatte de renovatie de vervanging van vloeren in gangen, lokalen en sanitaire ruimtes, uitgevoerd met grote zorg voor detail en respect voor de erfgoed van de school.
Stad Oostende keurde recent de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een nieuwe surfclub aan het Sportstrand. De bestaande infrastructuur is al enige tijd aan vervanging toe. Naast de tand des tijds en de weerfenomenen maakt ook de ophoging van het strand een nieuw clubhuis noodzakelijk. De zone voor watersport werd goedgekeurd door de FOD Mobiliteit en Vervoer. De bouw van een surfclub bij de insteekzone draagt bij tot de optimale ondersteuning van watersporten. En zo komt er meteen ook een einde aan de tijdelijke opstelling van containers die vandaag de werking van het Sportstrand mogelijk maken.
In Mechelen is symbolisch de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van GO! Busleyden Atheneum Zandpoort. Het Leuvense czaar architecten stond in voor het ontwerp van de nieuwe school. Dat is opvallend open en zorgt voor bijzonder veel lichtinval. “Het gelijkvloers is opgevat als een groot, open leerplein met een foyer en een dubbelhoog atrium dat de link maakt met de eerste verdieping", vertelt architect Gert Standaert. Het secretariaat, de keuken en een splinternieuw laboratorium worden rond de foyer geschakeld. Op de eerste verdieping komen innovatieve landschap-leslokalen die qua grootte flexibel aangepast kunnen worden onder andere door mobiel meubilair.