Ontwikkelingsmaatschappij citydev.brussels heeft een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor het project Mérode in Sint-Gillis. Het project omvat zes energiezuinige geconventioneerde woningen, een Nederlandstalige gemeentecrèche van 480 m2 voor 24 kinderen, en een didactische tuin van 200 m2. Onder de coördinatie van de Brusselse ontwerpbureaus Ledroit Pierret Polet Architectes (LPPA) en a practice. zet citydev.brussels met dit project een nieuwe standaard voor duurzame en innovatieve stadsontwikkeling in het Brussels Gewest.
Dakdekkers, architecten en aannemers zijn bij de aanleg van regenafvoer steeds op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit, performantie en kostenbesparing. Als antwoord daarop zijn er de dakkolken van Sita Bauelemente. Country Manager Belux Miriam Corremans legt uit waarom deze dakkolken en de bijhorende ondersteuning essentieel zijn voor een veilige en efficiënte afwatering op platte daken.
De recente wijzigingen in de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening Hemelwater (GSVH) hebben geleid tot strengere eisen voor de opvang en het hergebruik van regenwater in woningbouw. Opti-Use, een gepatenteerde regenwateroplossing van ecobeton, biedt een totaaloplossing die niet alleen voldoet aan deze nieuwe regels maar ook tal van voordelen biedt voor bouwheren en aannemers.
In België wordt sinds jaar en dag de neerslagintensiteit van 0,05 liter per seconde per m2 uit de norm NBN 306 gebruikt om een hemelwaterafvoerinstallatie te dimensioneren. Onder invloed van de klimaatverandering rijst de vraag of de installatie beter berekend zou worden met een andere intensiteit. Het blijkt momenteel echter niet nodig om deze waarde aan te passen, aldus Buildwise.
In het hart van Brussel onderging het iconische Beursgebouw een opmerkelijke transformatie. De ambitie was heel duidelijk: het herbestemmen van dit historische pand tot een publieke galerij en Belgisch bierbelevingscentrum, vervolledigd met een Skybar op het dak. Voor de afwatering van het dakvolume deed hoofdaannemer Denys een beroep op de expertise en producten van ACO. Het resultaat is een functionele én esthetische oplossing op maat.
Ecobeton water technologies was actief betrokken bij een groot project voor Jacobs Transport in Genk, in samenwerking met grondwerkers HERWEY, M-TANKS en architectenbureau BURO B. Het werk vond plaats langs de Zuiderring en omvatte verschillende aspecten van waterbeheer en -zuivering.
Vanaf nu zijn de innovatieve oplossingen en de technische ondersteuning van ecobeton water technologies beschikbaar in het nieuwe kenniscentrum van Bouwmaterialen De Wilde in Oost-Vlaanderen. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen voor waterbeheer.
Het Koning Boudewijnstadion in Brussel, het nationale stadion van België, ondergaat een grootschalige renovatie om zijn faciliteiten te moderniseren en te voldoen aan internationale normen. Een belangrijke upgrade binnen dit project betrof de kleedkamers van zowel de Rode Duivels als de bezoekers. Hierbij speelden de producten van ACO een belangrijke rol.
In 2023 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) belangrijke verbeteringen aangebracht aan de E313 tussen Beringen en Ham, met als doel de doorstroming te verbeteren en verkeersveiligheid te verhogen. Een sleutelcomponent in dit project was de implementatie van de PowerDrain Seal in afvoergoten van ACO, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele betonnen sleufgoten.
In het skigebied Superdévoluy in de Franse Alpen heeft RENOLIT ALKORPLAN geomembranen de ecologische en logistieke uitdagingen van waterbeheer in bergachtige gebieden succesvol aangepakt. De focus van het project lag op de renovatie en uitbreiding van twee naast elkaar liggende reservoirs om de capaciteit en functionaliteit ervan te verbeteren voor kunstmatige sneeuwproductie, landbouw, brandbestrijding en drinkwatervoorziening.