150 jaar Geberit: een toekomst met een traditie

Geberit, een pionier in de sanitaire sector, viert zijn 150e verjaardag. Wat begon als eenmanszaak in het historische centrum van Rapperswil (Zwitserland) in 1874 is uitgegroeid tot een mondiale groep met meer dan 10.000 werknemers en 26 productievestigingen wereldwijd. De oprichter, Albert Gebert, zette de toon met zijn innovatieve ontwerpen zoals het lood beklede houten reservoir en later het eerste kunststof opbouwspoelreservoir in 1952 en het baanbrekende inbouwspoelreservoir in 1964.

In 2024 kan Geberit Groep terugblikken op 150 jaar bedrijfsgeschiedenis. Al sinds zijn oprichting in 1874 in Rapperswil aan het meer van Zürich in Zwitserland, is het bedrijf een pionier in de sanitaire sector.

"Onze complete systeemoplossingen blijven de norm bepalen, toen, nu en in de toekomst.", zegt Christian Buhl, CEO van Geberit. 

Toewijding aan kwaliteit en partnerschap

Installateurs, groothandelaren, gebouweigenaren en eindklanten vertrouwen al 150 jaar op de innovatieve sterkte van het bedrijf.

"Goede dingen nog beter maken, is al vanaf dag één ons motto. Daarbij stellen we altijd onze klanten centraal.", aldus Christian Buhl.

Een voorbeeld van deze innovatieve kracht in actie is het Geberit inbouwspoelreservoir, dat in 1964 op de markt werd gebracht. Vandaag geven de Geberit inbouwspoelreservoirs en de blauwe Geberit Duofix installatie-elementen de toon aan in de sanitaire sector.

Stabiel Geberit DNA

De waarden en doelen van Geberit zijn de afgelopen 150 jaar grotendeels onveranderd gebleven: Een nuchtere kijk, kwaliteitsbewustzijn en het streven naar uitmuntendheid kenmerken ook vandaag nog steeds de bedrijfscultuur. Het bescheiden familiebedrijf van weleer is nu uitgegroeid tot de Europese marktleider voor sanitaire producten. Vandaag stelt de wereldwijd actieve Geberit Groep meer dan 10.000 mensen tewerk en telt ze 26 productievestigingen, waarvan vier overzee.

Feeststemming

Geberit viert zijn verjaardag samen met zijn medewerkers, klanten en partners. Het hele jaar door worden er tal van evenementen en vieringen georganiseerd. Geberit haalt herinneringen op aan de afgelopen 150 jaar, met een jubileumboek over de geschiedenis van het bedrijf en een jubileumwebsite.

Bron: Geberit
Deel dit artikel:
Onze partners