18e Vlaamse Renovatiedag stelt 100 woningen open voor bezoek

Op zondagnamiddag 29 mei zetten de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) en het tijdschrift Ik Ga Bouwen & Renoveren hun schouders onder de 18de editie van de Vlaamse Renovatiedag. De Vlaamse Renovatiedag is een ideaal moment om inspiratie op te doen voor al wie aan renoveren denkt. Het biedt potentiële renoveerders de mogelijkheid om een namiddag op pad te gaan langs tal van gerealiseerde renovaties in Vlaanderen.

Tijdens de editie van 2016 openen bijna 100 gerenoveerde woningen exclusief hun deuren. Dit staat garant voor 100 unieke verhalen. Op elke locatie krijgt de deelnemer het verbouwverhaal van naaldje tot draadje uitgelegd. Het gaat van de ontdekking van het gebouw tot de aankoop, de opborrelende ideeën, de zoektocht naar geschikte partners, de obstakels en hinderpalen en uiteindelijk de aangereikte oplossingen.

De Renovatiedag is veel meer dan een namiddag huisjes kijken. Naar goede gewoonte staan de mensen achter de realisaties centraal. Op iedere locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.


Gevarieerd aanbod

De komende editie is er een hele variëteit aan stijlen te ontdekken, gaande van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in stedelijke omgevingen over alleenstaande woningen en villa’s buiten de stadskern tot fabrieksgebouwen die zijn omgebouwd tot lofts. Er zitten zelfs een omgebouwde kapel en een tot woning gerenoveerde droogloods in het aanbod. Stuk voor stuk zijn het modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis en exclusief bezoeken op zondag 29 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op de website.

 

De Renovatiegids 2016

Alle deelnemende projecten worden in detail voorgesteld in de Renovatiegids. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook een ruim overzicht van nuttige verbouwinformatie. De Renovatiegids is vanaf 28 april verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 6,95 EUR. Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op de website.  

Deel dit artikel:
Onze partners