20 jaar Occhio: van Duits designicoon tot internationaal lifestylemerk

“Als iemand me vandaag vraagt, wat is dat eigenlijk: licht? Dan antwoord ik: pure emotie.” Aan het woord Axel Meise, bezieler van Occhio. Het Duitse succesvolle multifunctionele lichtsysteem blikt terug op zijn eerste 20 levensjaren. “Bijna mijn hele leven werk ik al met het fascinerende fenomeen Licht, dat ons mensen altijd al in zijn ban heeft gehouden”, vertelt Meise.

In de zoektocht naar het perfecte licht werd Occhio geboren. Meise: “Een holistisch lichtsysteem dat al 20 jaar lang onafgebroken groeit en steeds meer mensen over de hele wereld enthousiast maakt. Dit enthousiasme is voor ons een stimulans om verder te gaan, om de volgende stap te zetten, om het volgende niveau te bereiken. Want één ding is zeker: Occhio is altijd in ontwikkeling. Halogeen werd gevolgd door led en eenvoudige schakelaars werden gevolgd door gebaarbesturing en apps. We zullen steeds intuïtiever en vanzelfsprekender omgaan met onze armaturen en met het licht zelf.”

Unieke lichtcultuur

Met Occhio wil Meise mensen tot lichtontwerpers van hun leefruimte maken. Meisse: “Om ze dag na dag (en nacht na nacht) plezier te geven met onze armaturen en systemen. En ze kwaliteit van leven bieden met de unieke lichtcultuur die wij bij Occhio leven. Met deze filosofie hebben wij in de afgelopen 20 jaar veel mensen bereikt en tot fans gemaakt. Ik ben altijd blij om weer klanten van Occhio te ontmoeten, die mij enthousiast vertellen over onze armaturen, hun design, hun lichtkwaliteit, hun effect in de ruimte. En de vreugde die ze eruit halen. Dat geeft me het goede gevoel dat ik iets waardevols heb gecreëerd. En de stimulans om te blijven nadenken over het Occhio-idee. Want de toekomst begint nu!”

Samen met partner en natuurkundige Christoph Kügler bracht designer Axel Meise het eerste veelomvattende modulaire verlichtingssysteem op de markt. Het revolutionaire idee achter Occhio: een multifunctioneel lichtsysteem met een consistente vormgeving en vorm dat voor elke ruimtelijke behoefte de optimale oplossing biedt. Occhio, Italiaans voor oog, is wat de uitvinder zijn eerste product noemt, en later zijn bedrijf.

Deel dit artikel:
Onze partners