Doorzoek volledige site
31 juli 2018

1.000 m² klimaatplafonds in kantoren van BM Engineering

Illustratie | © BM Engineering

Door de continue groei van BM Engineering werden de vroegere kantoren van de firma te klein en ging de directie op zoek naar een nieuwe locatie. In oktober 2017 verhuisden de medewerkers van het multidisciplinaire studiebureau naar nieuwe kantoren op een zichtlocatie aan het Beneluxpark in Kortrijk.  Architecten Achtergael ontwierp een gebouw met een opvallende gevel uit baksteen en glas, dat een voorbeeldfunctie op vlak van stabiliteit, energierationalisatie en ruimtelijke flexibiliteit vervult. Interalu zorgde voor de klimaatplafonds.

Om een optimale koude- en warmteafgifte te bekomen, besloot BM Engineering zijn BEO-veld te combineren met klimaatplafonds. Na een grondige marktanalyse opteerde het voor de metalen SAPPceiling met microperforatie van Interalu.

Niet verwonderlijk dat BM Engineering met deze firma in zee stapte. Interalu specialiseert zich immers al 46 jaar in de materie én biedt niet alleen erg efficiënte, maar ook uiterst ecologische oplossingen. “We produceren met eigen stroom en passen maximaal milieuvriendelijke technieken toe”, vertelt sales manager Carlo Miers. “De afstand tussen grondstof en installatie wordt bewust zo kort mogelijk gehouden om de CO2-uitstoot te beperken. Bovendien worden alle plafondpanelen vervaardigd uit ecologisch verantwoord, duurzaam materiaal dat in grote mate te recycleren is.”

 

Technologisch en ecologisch hoogstaand

Dat de keuze van BM Engineering op de SAPPceiling viel, hoeft volgens Carlo Miers te verbazen. “Het plafond is niet alleen mooi, maar ook technologisch en ecologisch zeer hoogstaand. Onze klimaatplafonds gebruiken water als energiedrager, en de SAPPceiling kan een ruimte koelen met een voeding van 18-19°C. Voor wie met een BEO-veld werkt, is de SAPPceiling dus een evidente keuze. Daarnaast liet onze oplossing een naadloze integratie van de speciale verlichting toe.”

In totaal werden er ruim 1.000 m² klimaatplafonds geïnstalleerd in de kantoren van BM Engineering. Hierbij waren wel enkele speciale bewerkingen nodig, zoals schuine kanten, een vide met een plafondhoogte van meer dan vijf meter, werken boven de trappen die speciale stellingen vereisten …

“We hebben ook een bandraster rond de betonnen kern geplaatst, zodat de lambrisering nadien gemakkelijk te installeren en af te werken was”, vervolgt Carlo Miers. “Vandaar dat we gedurende drie maanden zes fulltime-equivalenten hebben ingezet om de klus te klaren. Dat een voornaam ingenieursbureau als BM Engineering – en niet enkel de architect – bewust voor onze producten kiest, onderstreept de technische kwaliteit van onze klimaatplafonds.”