80.000 m² aan witte daken voor aardappelverwerkingsbedrijf

Aardappelverwerkingsbedrijf Agristo heeft, in zijn iets meer dan dertig levensjaren, een enorme groei doorgemaakt. Deze groei werd in 2017 verdergezet met de bouw van een nieuwe hypermoderne frietfabriek in Wielsbeke.

De nieuwe site herbergt niet alleen een volledig nieuwe productie- en verpakkingslijn, maar ook extra koele opslagruimte. Bij de bouw is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er onder meer Leiewater gebruikt dat nadien gezuiverd wordt en terug de rivier in kan. Deze nieuwe vestiging moest Agristo’s productiecapaciteit met 50 procent verhogen. De nieuwe fabriek van Agristo werd ontworpen door OYO Architects.

Voor dit industriële project is UltraPly TPO 1.1 mm van Elevate gebruikt. Het is een mechanisch bevestigd systeem van witte/reflecterende daken. De oppervlakte is 80.000 m².

koelopslagruimtes

Op de site zijn er verschillende gebouwen met ook zeer variërende functies en dus ook verschillende eisen. Eén van de gebouwen is bijvoorbeeld een gekoelde opslagruimte, waarbij er dus ook risico is tot condensatievorming. Deze condens kan door het volledige dakpakket dringen, waardoor de bovenliggende isolatie vochtig kan worden. Om dit te vermijden, werd er overal een dampscherm voorzien. Door de reflecterende witte kleur van de UltraPly TPO worden de energiekosten voor het koelen van de opslagruimtes ook sterk verminderd. Master Contractor Mutec nam de volledige dakwerken voor haar rekening.

Bron: Elevate
Deel dit artikel:
Onze partners