900 nieuwe parkeerplaatsen voor Shopping 1 Genk

Shopping 1 was het eerste shoppingcentrum dat werd gebouwd in Belgiƫ en dateert al van 1968. Vorig jaar startten de werken om het centrum uit te breiden en te vernieuwen volgens het ontwerp van B-architecten. Onlangs werd het grootste deel van de nieuwe parkeertoren van Shopping 1 in Genk in gebruik genomen, goed voor 900 parkeerplaatsen.
Shopping 1 was het eerste shoppingcentrum dat werd gebouwd in België en dateert al van 1968. Vorig jaar startten de werken om het centrum uit te breiden en te vernieuwen volgens het ontwerp van B-architecten. Onlangs werd het grootste deel van de nieuwe parkeertoren van Shopping 1 in Genk in gebruik genomen, goed voor 900 parkeerplaatsen.


    



Uitbreiding capaciteit winkel- en parkeerruimte

Wereldhave Belgium startte in september 2012 aan de renovatie en uitbreiding van Shopping 1. De verhuurbare oppervlakte vergroot van 15.600 m² naar 27.100 m², de parkeercapaciteit gaat van 720 naar 1.250. Hiervan zijn er nu dus 900 parkeerplaatsen beschikbaar voor het publiek. De parkeertoren bestaat in totaal uit 5 niveaus en een dakparking. De bouw van niveau 5 is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De werken gaan evenwel vooruit zoals gepland. Het einde van de werken is voorzien voor het najaar van 2014. Shopping 1 zal voortdurend openblijven tijdens de werken.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners