Abstracte vogels in wolle tapijten

Designer Maarten De Ceulaer gebruikte voor de ‘Feathers’-collectie zijn affiniteit met vogels. Hij heeft digitale beelden van de dieren gemaakt. Die zijn door cc-tapis omgevormd in tapijten.

De ‘Feather’-collectie van designer Maarten De Ceulaer bestaat uit digitaal vervaardigde vogels. Voor elk beeld heeft De Ceulaer verschillende vogels ingescand, uitgeknipt en gecombineerd. De verschillende vormen, kleuren en texturen werden door hem herschikt. Dat heeft gezorgd voor een abstract beeld. Dankzij de samenwerking met cc-tapis zijn de collages vertaald in wolle en zijde tapijten, die met de hand zijn vervaardigd. De niveauverschillen creëren een dieptegevoel, waardoor de vormen van de veren worden benadrukt.

Affiniteit met vogels

Het is niet toevallig dat De Ceulaer vogels heeft verwerkt in zijn ontwerpen. Hij heeft namelijk altijd al affiniteit gehad met de dieren. Zo kwam hij jaren geleden in aanraking met het werk van John James Audubon en John Gould. Sindsdien doen de illustraties regelmatig dienst als inspiratiebron.

Deel dit artikel:
Onze partners