Aesop gaat in zee met Luca Guadagnino

Aēsop gaat opnieuw in zee met Call Me By Your Name regisseur Luca Guadagnino voor nieuwste winkel in de historische Piccadilly Arcade in Londen.

Het Australische cosmeticamerk Aēsop (Est. 1987) gaat prat op eigenzinnige winkeldesigns op markante locaties. Voor zijn nieuwste winkel in Londen huisvest het merk zijn DNA in de iconische Piccadilly Arcade. Het pittoreske winkelstraatje dat St. James met Mayfair verenigt, is sinds 1910 de thuishaven voor luxueuze fashion- en lifestylemerken in de West End van de Britse hoofdstad. Deze nieuwe architecturale parel is het resultaat van een tweede vruchtbare samenwerking met Luca Guadagnino, de Siciliaanse regisseur die onder meer vier oscarnominaties in de wacht sleepte met Call Me By Your Name (2017).

Betonnen wastafels

Achter de cilindrische ramen laat Guadagnino de zachtheid van het knusse pand duelleren met centrale betonnen wastafels. De betonnen eilanden geven de Aēsop-consultants ruimte en overzicht om klanten optimaal te gidsen door het uitgebreide huidverzorgingsassortiment. Het gelijkvloers wordt betoverend afgewerkt met stenen vloertegels die zich op magnetische wijze rond het middelpunt van het pand wentelen. De benedenruimte wordt bijkomend verlicht met een feeërieke lichttunnel die het plafond vernuftig perforeert en zo de connectie maakt met het bovenverdiep.

Via de verdoken trap beland je in een tedere, huiselijke setting dankzij de lichtbruine vloer uit teruggewonnen hout en huidskleurige muren omarmd door een laagje plaaster. Deze ruimte voorziet nog bijkomende wastafels op roestvrij stalen voetstukken en een ligbank met zicht op Piccadilly. Guadagnino creëert zo een oase van rust en comfort in het hart van de bruisende wereldstad.

1987

Aēsop werd in 1987 opgericht in Melbourne vanuit de ambitie om verzorgingsproducten van de beste kwaliteit voor gezicht, lichaam en haar te produceren. Aēsop voert diepgaand onderzoek naar plantaardige en laboratoire ingrediënten en kiest uitsluitend voor ingrediënten met een bewezen veiligheid en doeltreffendheid. Deskundige cosmeticaexperts verwelkomen je in elke unieke Aēsop store, waar ze je door het Aēsop gamma gidsen en begeleiden in je keuze.

Aēsop is een fervent kunstliefhebber en steunt de art scene als unieke methode om zelf te leren, te communiceren en geïnspireerd te blijven. Naast de hoofdzetel in Melbourne, telt Aēsop talrijke kantoren en meer dan 220 winkels wereldwijd, onder meer in New York, Londen, Parijs, Tokio en Hongkong.
Naast de Aesop stores in Antwerpen, Kammenstraat 19 en Brussels, Rue de Namur 34 vind je Aesop in België ook bij Senteurs d'Ailleurs (Brussel), The Recollection (Antwerpen), Fin du Jour (Gent, Antwerpen, Kortrijk) en Skins (Gent).

Deel dit artikel:
Onze partners