Akoestiek prioriteit in nieuwe kantoren en toonzaal Van Hulle Bouwservice

Van Hulle Bouwservice uit Tielt vierde in 2019 zijn 75ste verjaardag en investeerde in een nieuwbouw om deze mijlpaal extra in de verf te zetten. Het bedrijf, onder leiding van  zaakvoerder Stefaan Van Hulle, is naast gekende leverancier bouwmaterialen ook een afwerkingsbedrijf  geworden voor onder andere wanden en plafonds. Dat akoestiek een van de prioriteiten is in de nieuwbouw, bewijst de aanwezigheid van Print Acoustics en Woodcoustics doorheen het hele gebouw.

De zaakvoerder heeft samen met zijn echtgenote en architecten de materialen voor de inrichting van kantoren, showroom en eventspace sterk mee bepaald. Zeker aangezien zij ook de gebruikte materialen in hun gebouw zullen promoten als premium afwerkingsmaterialen en oplossingen naar hun klanten toe. Van Hulle Bouwservice had al in verschillende projecten kennis gemaakt met de decoratieve absorptieoplossingen van Print Acoustics in wand- en meubeltoepassingen. Deze producten waren een toegevoegde waarde voor van Hulle Bouwservice voor hun aanbod plafondmaterialen, dat decoratief minder keuze toelaat.

Perfect accent

Uiteindelijk werd op de gelijksvloer en het kantorenverdiep gekozen voor warme uitstraling van hoogwaardig fineer uit het Shinnoki-gamma van Decospan: de donkere Chocolate Oak met bijna onzichtbare nanoperforaties (diameter 0,5 mm) gekozen voor vaste wanden en kastdeuren op maat . Deze donker gebeitste eik fineer vormt een perfect accent in een ruimte met vooral betonnen plafonds en glaswanden.

De monumentale eventspace, ook met betonnen plafondelementen en veel glas, is een ruimte die in de toekomst te huur zal aangeboden worden. In deze ruimte viel de keuze op het functionele gegroefde  type Dr, met een toplaag Abet Laminati 0668ROOT en een willekeurig groefpatroon. Dit om wat decoratieve beweging in de grote wandvlaktes te krijgen. Ook werden een technisch toegankelijk luik en een binnendeur bekleed met dit materiaal zodat het geheel een naadloos geheel vormt.

Referenties

“Deze realisatie  in een landschapsbureelomgeving  is een mooie aanvulling  van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en private gebouwen”, klinkt het bij Triplaco. “Van administratieve centra (bv. AC Leiespiegel van ontwerper Tony Fretton architects), congrescentra (bv. Micx Mons van Studio Daniel Liebeskind), WZC of andere zorgcentra  (bv. AZ Zeno Knokke van Buro II & ARCHI+I in consortium met Aaprog en Boeckx Architects), auditioria (bv. Deloitte HQ Auditiorium Zaventem van Jaspers - Eyers Architects & A2RC Architects), sportcentra (bv. Topsporthal Vlaanderen Gent van AVAPARTNERS), scholen (bv. Vesalius HoGent van MKA Mark Koehler Architect ) …”

Print Acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Print Acoustics: “Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.”

Deel dit artikel:
Onze partners