Angelo M bekroond met een AZ Award

In Toronto (Canada) werden 21 juni de internationale AZ Awards voor architectuur en interieurdesign uitgereikt onder ruime internationale belangstelling en met meer dan duizend genodigden. In de categorie meubeldesign ontving Leo Aerts, interieurarchitect en drijvende kracht achter Alinea in Geel een award voor zijn tafelontwerp ANGELO M, een ronde of ovalen tafel in marmer.

De AZ Awards worden georganiseerd door het Canadese architectuur- en designtijdschrift AZURE dat De gala-avond, de 9e editie intussen, vond plaats in de oude steenbakkerij Evergreen Brick Works. Uit de 1.175 inzenden (Amerika, Azië, Europa) selecteerde de internationale jury een zestigtal genomineerden in verschillende disciplines waaronder architectuur, interieurarchitectuur, meubeldesign en verlichting. De jury werd dit jaar voorgezeten door Thom Mayne, oprichter van het internationaal gerenommeerde Amerikaans architectenbureau Morphosis (PritzkerPrize 2005).

In de categorie meubeldesign ontving Leo Aerts, interieurarchitect en drijvende kracht achter Alinea in Geel een award voor zijn tafelontwerp ANGELO M, een ronde of ovalen tafel in marmer. Zijn ontwerp werd erg geapprecieerd voor het tijdloos design, de elegante vormgeving en de verfijnde detaillering. De tafel werd terecht verkozen tot People’s Choice, de lieveling van het publiek binnen deze discipline.

Meer awards

Net terug uit Toronto zijn het drukke tijden voor Leo Aerts en zijn interieur ontwerpstudio Alinea. Veertien dagen geleden werd hij nog gevierd in de Roma in Antwerpen, samen met andere Award Winning Designers van de provincie Antwerpen die vorig jaar een award ontvangen hadden. Einde vorig jaar werd ANGELO M al bekroond met een Good Design Award in Chicago. Momenteel is dit ontwerp ook genomineerd voor de German Design Awards.

Deel dit artikel:
Onze partners