ANGELO M outdoor tafelcollectie

Na de succesvolle lancering van de Angelo M tafelcollectie heeft Alinea Design Objects nu ook een buitenversie, waarmee Angelo M een unieke tuintafel en sculptuur wordt om het hele jaar door te bewonderen.

Angelo M is de essentie van een ronde of ovale tafel zorgvuldig vervaardigd uit natuursteen. Dit natuurlijk materiaal brengt schoonheid, kwaliteit en elegantie in privétuinen, terrassen en poolhouses en zorgt voor langdurig gebruik. De sculpturale vorm, het robuust materiaal, de elegante belijning en de verfijnde afwerking maken dit ontwerp uniek. De onderzijde is één vloeiende curve vanaf de voet tot de tafelbladrand waardoor de 2 elementen, voet en tafelblad, samen één geheel vormen. De sobere vormgeving maakt van Angelo M een tijdloze tuintafel en is bovendien een sculptuur om het ganse jaar door te bewonderen. Gemaakt van natuursteen is Angelo M perfect in balans met de buitenomgeving.

Alle weersomstandigheden

Om de natuursteen bestand te maken tegen alle weersomstandigheden, hebben de buitentafels een gezandstraalde afwerking. Het resultaat is een fijn gestippeld oppervlak met een ruw uiterlijk dat uniformiteit en textuur behoudt. Alle tafels worden voor het verlaten van de atelier, behandeld met een kleur- en geurloos impregneermiddel. Dit beschermt de tafels tegen vlekken en voorkomt dat vloeistoffen de natuursteen binnendringen. Deze vlekstop is voedselveilig en milieuvriendelijk. Bovendien behoudt het marmer zijn natuurlijke look en feel.

De collectie

De Angelo M collectie bestaat uit eettafels, lage- en bijzettafels beschikbaar in verschillende afmetingen die perfect combineerbaar zijn. De basiscollectie omvat negen verschillende marmersoorten waardoor de combinatiemogelijkheden eindeloos zijn. Op aanvraag kan dit ontwerp in bijna elke marmersoort en op maat uitgevoerd worden. Door het natuurlijke karakter van marmer heeft iedere tafel een unieke tekening en kleur. Dit unieke aspect wordt extra benadrukt door de signering van elke tafel. Bovendien worden de eettafels ook genummerd waardoor het louter functionele wordt overstegen en waardoor iedere tafel een waardevol object wordt met extra betekenis en blijvende waarde.

Duurzaamheid

De tafels worden op bestelling en per stuk gemaakt en handmatig afgewerkt aan alle zijden. Per tafel wordt het marmer zorgvuldig geselecteerd dat beantwoordt aan de gewenste afmetingen om zo weinig mogelijk materiaalverlies te hebben bij de productie. Restanten worden zo veel mogelijk verwerkt tot kleinere objecten, die kunnen dienen als serveerschaal voor taart en lekkernijen.

Materiaal en vormgeving laten toe om de tafel haast eindeloos opnieuw te vernieuwen (opschuren en afwerken), en dit met een minimale inzet en een uitermate beperkte milieu-impact. De levenscyclus van de tafel is daardoor ontzettend lang, gemakkelijk 700 jaar. Het duurzaamheidsaspect werd duidelijk meegenomen in het ontwerp.

Deel dit artikel:
Onze partners