Anyway Doors bekroond met Red Dot Award

‘Room Divider’, de nieuwe taatsdeur van Anyway Doors, werd onlangs bekroond met een Red Dot Product Design Award. Hetgeen deze draaideur zo uniek maakt, is de afwezigheid van een in de vloer ingebouwd scharniersysteem. Daardoor kan de deur probleemloos in nieuwe én bestaande gebouwen worden geplaatst.

Openheid gecombineerd met privacy

Een taatsdeur is een enorme deur die om een denkbeeldige verticale as draait, waardoor de ruimtes waar ze toegang tot geeft een zekere grandeur krijgen. Het is een ideale oplossing om grote kamers openheid te geven door ze in elkaar te laten overlopen, terwijl ze toch ook afgesloten kunnen worden. Anyway Doors gebruikt voor hun nieuwste draaiende wand dan ook de passende naam ‘Room Divider’.

Handige en compacte montage

De grootste troef van de ‘Room Divider’ is de 360° pivotscharnier die het mogelijk maakt om de deur zonder inbouwdelen bovenop de afgewerkte vloer te plaatsen. Het scharnier met een inbouwhoogte van slechts 40mm is bovendien onzichtbaar in de deur ingebouwd. De verticale as kan in het midden van de deur of excentrisch geplaatst worden. In het tweede geval bevindt het draaipunt zich dan op minimaal 250mm van de rand.

Zware deur, lichte omgang

Ondanks het zware gewicht van 150kg kunnen gebruikers de Room Divider moeiteloos én geruisloos opendraaien. Daarvoor zorgen respectievelijk de pivotscharnieren en het gepatenteerde kunststof profiel op het deurblad. Bovendien kan de draaiende wand vastgezet worden in een positie van 90° voor een nog vlottere doorgang. Dat de ‘Room Divider’ naast handig in gebruik ook nog eens met veel gevoel voor smaak ontworpen is, bewijst bovenstaande fotoreeks.

Deel dit artikel:
Onze partners