AR-TUR organiseert Studiedag Zorgzame Mobiliteit in een rurale context

AR-TUR, platform voor architectuur en ruimte, organiseert op woensdag 12 oktober om 12u30 in het vroegere stationsgebouw van Nijlen een studienamiddag over Zorgzame mobiliteit in rurale gebieden. Deze studiedag is een voorlopige afsluiter van het Kempenlab Zorgzame Mobiliteit. Iedereen is welkom om deel te nemen na inschrijving via de inschrijflink.

De studiedag kadert in een participatief traject in de vorm van een Kempenlab in samenwerking met UHasselt, Gemeente Nijlen en de mensen van Zorgzame Buurt Bevel.
In casusgemeente Bevel gingen alle partners van het project op zoek naar scenario’s voor een meer zorgzame mobiliteit om tegemoet te komen aan de mobiliteitsarmoede in rurale regio’s.
Tijdens de studiedag worden de inzichten van het traject geconfronteerd met andere inzichten en praktijken.

Programma

Edith Wouters zal spreken over het Kempenlab Zorgzame Mobiliteit en mobiliteitsexpert Kris Peeters leidt het thema mobiliteitsarmoede in. Oswald Devisch van UHasselt vertelt meer over casus Bevel en spreekt met Dries Gysels van Meneer de Leeuw, Sanne Vanderstraeten van Mobiel 21 en Matthias Vermael van LAMA (Laboratoria Mobiele Alternatieven) over participatie bij mobiliteitsuitdagingen in rurale gebieden.

Sprekers Els Van den broeck van Mobiel 21, Ian Kuppens van 1010 architecture urbanism, Gisèle Vervoort van Kind & Samenleving en Jan Vos van Zorro (Ringland) geven hun visie op scenario’s die mensen in mobiliteitsarmoede vooruithelpen. Ze gaan hiervoor in gesprek met Kris Peeters. Tenslotte geeft Maarten Horemans, afdelingshoofd Ruimte bij Gemeente Nijlen, een reflectie.

Via deze link vind je meer info alsook de inschrijflink voor deelname. 

Dit project is het resultaat van een Kempenlab Zorgzame Mobiliteit in rurale gebieden (2020-2022) en kwam tot stand met projectsubsidies van de Vlaamse Overheid, Departement Mobiliteit en Openbaren Werken. Met dank aan partners UHasselt, Gemeente Nijlen, adviesraad Ondernemend Nijlen, Koning Bouwdewijnstichting en Zorgzame Buurt Bevel.

Meer info over het gelopen traject vind je op deze website.

 

Bron: AR-TUR
Deel dit artikel:
Onze partners