ArcelorMittal Construction introduceert nieuw staande naad dakpaneel

ArcelorMittal Construction heeft Europa's eerste sandwichpaneel voor staande naad isolatie gelanceerd, onder de naam Maukathem T iQ+.

Het combineert het gepatenteerde schuim iQ+ System™ van ArcelorMittal met een stalen staande naad paneel, geschikt voor gebruik op bijna elk gebouw met een minimale dakhelling van 5 procent.

gladde en slanke naad

Voor architecten biedt Maukathem T iQ+ veel mogelijkheden voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, met een gladde en slanke naad aan de buitenkant, verkrijgbaar in een reeks praktische coatings en aantrekkelijke kleuren. ArcelorMittal Construction zegt dat de eigentijdse staande naad esthetiek, geïnspireerd op de ouderwetse elegantie van de Franse Haussman-gebouwen, net zo goed werkt bij nieuwe particuliere woningbouwprojecten als bij gerenoveerde openbare gebouwen, waar het naadloos aansluit bij de traditionele architectuur.

Het nieuwe sandwichpaneel is verkrijgbaar in twee diktes - 70 mm en 100 mm, geoptimaliseerd voor indrukwekkende Up-waardes van 0,29 en 0,20. Het beschikt ook over slim ontworpen verbindingen die de kans op koudebruggen tussen panelen drastisch verminderen en de lucht- en waterdichtheid van het systeem aanzienlijk verbeteren ten opzichte van niet-geïntegreerde alternatieven.

Voor aannemers is de grootste aantrekkingskracht van Maukatherm T iQ+ het feit dat het ongeveer 2,5 keer sneller te plaatsen is dan een standaard zinken staande naad dak. Dat komt doordat de panelen de noodzaak voor afzonderlijke dakbeschotten en dakspanten wegnemen en door ArcelorMittal Construction voorgemonteerd worden geleverd, met de thermische isolatie en dampdrempel al ingebouwd.

slim product

Perrine Calvez, verantwoordelijk voor de wereldwijde productportefeuille bij ArcelorMittal Construction, verklaarde: "Maukatherm T iQ+ is een echt slim product dat snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd. We hebben ons eigen verborgen bevestigingssysteem ontworpen, dat gemakkelijk te gebruiken is en elke keer een gladde afwerking oplevert. We bieden ook een volledig assortiment accessoires en gootstukken, zodat aannemers toegang hebben tot een volledige one-stop-service van ArcelorMittal Construction."

Architecten en aannemers kunnen ook rekenen op de volledige projectondersteuning van het ArcelorMittal Construction-team, met inbegrip van advies over de meest geschikte coatings, afwerkingen en kleuren voor elke toepassing.

Deel dit artikel:
Onze partners