Archicad 28: krachtige nieuwe tools voor ontwerp en samenwerking

Met de lancering van Archicad 28, inclusief de speciale KUBUS KeyMember Editie voor de Nederlandse en Vlaamse markt, zetten Graphisoft en KUBUS een nieuwe stap in het vereenvoudigen en verbeteren van het ontwerpproces voor architecten. De software biedt een breed scala aan innovatieve features die architecten helpen bij het beheren van complexe projecten en het creëren van realistische presentaties voor hun klanten. De nieuwste versie van Archicad combineert gebruiksvriendelijkheid met krachtige tools voor parametrisch design, evaluatie van ontwerp-opties en de nadruk op duurzaam modelleren.

Een van de speerpunten van Archicad 28 is het slim en duurzaam ontwerpen. Deze versie is uitgerust met geavanceerde tools die zorgen voor een gestroomlijnd ontwerpproces, waaronder nieuwe mogelijkheden voor levenscyclusanalyse (Design LCA). Dankzij de verbeterde koppeling met materiaal-databases kunnen architecten nu eenvoudig de milieu-impact van hun ontwerp evalueren. Bovendien introduceren de slimme hulplijnen (Advanced Distance Guides) een interactief hulpmiddel om projecten sneller en nauwkeuriger te modelleren. In de KeyMember Editie is daar nog de nieuwe Interieur Afwerking-tool aan toegevoegd, waarmee je de wand-, vloer- en plafondafwerking kunt bepalen voor een gedetailleerder ontwerp.

Naadloze samenwerking in één model

Ongeacht de grootte en complexiteit van een project biedt Archicad 28 verbeterde samenwerkingsmogelijkheden voor architecten en andere disciplines. Dankzij de OpenBIM-werkwijze en de geïntegreerde MEP Designer kunnen architecten nu effectiever samenwerken met ingenieurs en andere betrokkenen. De vernieuwde samenwerkingsplatforms BIMcloud en BIMx maken communicatie en informatie-uitwisseling soepeler dan ooit. In de KeyMember Editie van KUBUS is de speciaal voor Belgische architecten ontwikkelde Meetstaat Manager toegevoegd, die automatisch detail- en samenvattende meetstaten genereert. Dit zorgt voor een snellere verwerking van meetgegevens en een betere afstemming met aannemers en ingenieurs.

Verbeterde gebruikerservaring voor optimaal ontwerp

Archicad 28 richt zich ook op een verbeterde gebruikerservaring, met een intuïtieve interface die gebruikers door het ontwerpproces leidt. De uitgebreide informatie over tools en menu’s wordt aangevuld met begeleidende video’s, wat de leercurve voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers verkort. De KeyMember-bibliotheek is beschikbaar in een nieuw bestandsformaat, waardoor migratie van bibliotheken in de toekomst eenvoudiger en efficiënter verloopt.

Efficiëntie door parametrisch design

Archicad 28 biedt niet alleen verbeterde presentatiemogelijkheden, maar integreert ook krachtige parametrische design-tools die de flexibiliteit van het ontwerpproces verhogen. Deze tools maken het mogelijk om meerdere ontwerpopties te evalueren en snel aanpassingen te doen zonder het overzicht te verliezen. Dit komt de snelheid en nauwkeurigheid van het ontwerpproces ten goede, waardoor architecten meer tijd kunnen besteden aan het creatieve aspect van hun werk.

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:
Onze partners