Architectura-webinarspecials 2025: de gebouwschil van de toekomst, scholenbouw en binnenklimaat

Heb je een nieuw product dat past binnen de thema's 'gebouwschil van de toekomst', 'scholenbouw' of 'binnenklimaat'? Word partner van een van onze themaspecials en geef jouw innovatie de nodige visibiliteit bij architecten tijdens een webinar en in twee themanieuwsbrieven.

Elke special biedt plaats voor maximaal 5 partners. Als partner zetel je mee in het webinarpanel en komt jouw product aan bod in 2 nieuwsbrieven met een productartikel en een projectartikel.

Nieuwsbrieven

Twee extra nieuwsbrieven geheel gewijd aan het thema in kwestie met artikels over nieuwe oplossingen, technische artikels en projectbesprekingen..

Webinar

Het webinar vatten we op als een talkshow op tv. Geen ellenlange persoonlijke presentaties maar een interactief gesprek met meerdere personen op professionele wijze in beeld gebracht. Het publiek kan interactief deelnemen aan het webinar door zelf vragen te stellen en door deel te nemen aan online pollings. Het webinar is rechtstreeks te volgen, maar kan ook later herbekeken worden. Voor het webinar wordt een aparte website gemaakt met info van het programma en de sprekers en de mogelijkheid om zich online in te schrijven. Het panel zal bestaan uit de partners van de special aangevuld met enkele externe specialisten.

Thema’s

De gebouwschil van de toekomst

In de efficiëntie en duurzaamheid van nieuwe en gerenoveerde gebouwen is een bijzonder grote rol weggelegd voor de gebouwschil. In deze special gaan we dieper in op de meest innovatieve ontwikkelingen voor zowel gevels als daken. Op welke manier is de integratie van gevels en daken essentieel voor het beheren van de energieprestaties van een gebouw? Wat is de rol van passieve en actieve energieoplossingen? En met welke regelgevingen dienen ontwerpers en fabrikanten rekening te houden?

We werpen een blik op recente projecten waarbij innovatieve gevel- en daktechnologieën succesvol zijn geïmplementeerd. We delen gedetailleerde case studies die de praktische toepassing van nieuwe materialen en ontwerpen illustreren, met nadruk op de duurzaamheidsdoelen die zij helpen bereiken. Bovendien wordt er ingegaan op toekomstige trends en hoe deze de normen voor architecturale vormgeving en bouwkundige prestaties zullen beïnvloeden.

Scholenbouw

Scholen zijn meer dan leeromgevingen: ze vormen de hoeksteen van onze toekomst en economie. Maar wat zijn de uitdagingen en kansen van scholenbouw in de toekomst? Dit thema verdient aandacht door de specifieke eisen die het stelt aan ontwerp, duurzaamheid en functionaliteit. Diverse experts lichten toe hoe innovatieve bouwtechnieken, producten en slimme architectuur bijdragen aan inspirerende onderwijsomgevingen.

Hoe kan moderne architectuur bijdragen aan betere leerresultaten? Ontwerpstrategieën moeten niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bevorderlijk voor de gezondheid en het welzijn van studenten. Denk aan flexibele leeromgevingen die adaptief onderwijs ondersteunen, de integratie van groene ruimtes en de inzet van duurzame materialen.

Concrete case studies van recent voltooide scholenbouwprojecten tonen hoe theorieën en strategieën in de echte wereld zijn toegepast en welke lessen daaruit getrokken zijn. Ook blikken we vooruit op toekomstige innovaties in scholenbouw, met een nadruk op duurzaamheid en technologische integratie.

Binnenklimaat

Het binnenklimaat vormt een essentieel aspect van moderne gebouwen dat direct invloed heeft op welzijn, productiviteit en gezondheid van de gebruikers. In deze special verkennen we samen met deskundigen hoe we binnenruimtes niet alleen comfortabeler, maar ook gezonder kunnen maken.

De focus ligt op de lange termijn gezondheidseffecten van een geoptimaliseerd binnenklimaat en de duurzame praktijken die dit ondersteunen. We verkennen hoe het gebruik van milieuvriendelijke materialen en slimme bouwtechnieken bijdraagt aan een beter binnenklimaat, terwijl tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van gebouwen wordt verkleind.

Ventilatie, luchtkwaliteit, licht- en geluidsbeheersing of real-time data gebruiken voor de optimalisatie van het binnenklimaat: stuk voor stuk belangrijke relevante factoren die bijdragen aan de creatie van een aangename werk- of woonomgeving.

Voorbeelden van succesvolle projecten illustreren hoe theoretische toepassingen in de praktijk worden gebracht.

INTERESSE?

Heb je een innovatief product dat in aanmerking komt voor een van themaspecials? Vraag vrijblijvend meer informatie via info@architectura.be of neem contact op met een van onze accountmanagers (Inge Lambrechts | inge@palindroom.be, Catherine Demeulenaere | catherine@palindroom.be, Davy Dheedene | davy@palindroom.be).

Deel dit artikel:
Onze partners