Arlu divina Slide & Argenta Xperta: schuifdeuren staan centraal

In de wereld van het interieurdesign neemt innovatie vaak de vorm aan van slimme, esthetische oplossingen om de ruimte te optimaliseren. Twee producten ontpoppen zich als belangrijke referenties op het gebied van schuifdeuren en bieden zowel functionaliteit als elegantie. Arlu Divina Slide revolutioneert de manier waarop schuifdeuren in glazen wanden worden geïntegreerd en biedt een ongeëvenaarde finesse en harmonie. Aan de andere kant is 'Argenta Xperta' de volgende revolutionaire stap in schuifdeurbeslag, met veelzijdigheid en functionaliteit. Laten we eens meer te weten komen over deze twee innovatieve oplossingen die de hedendaagse normen voor schuifdeuren herdefiniëren.

Arlu divina Slide: glazen schuifdeur in lijn met de wand

Glazen scheidingswanden worden pas echt interessant om een interieur op te delen als je er ook een deur kan in verwerken. Met ‘Slide’ heeft divina een glazen schuifdeur in lijn met de ‘steel look’ glaswand in strakke aluminium profielen. Met het loopprofiel ingewerkt in het plafond, een onzichtbare ondergeleider en profielen die exact even breed zijn als die van de divina glaswand, zit de Slide schuifdeur daarin naadloos – en met slechts 5 mm speling tussen wand en deur – geïntegreerd. De profielen voor deze schuifdeur passen voor zowel gehard glas van 8 of 10 mm als voor gelaagd glas van 44.2 of 55.2 mm. Met het glas rondom in de profielen vastgeklemd, kan je rekenen op een super sterke verbinding tussen de profielen en de rolstelsels. En aangezien het glas niet verlijmd wordt, is ook vervangen kinderspel. Leuk weetje: de divina Slide schuifdeur kan je – naast de divina wand – combineren met eender welke andere wand. Divina Slide is beschikbaar met profielen in zwart, wit en grijs.

Argenta Xperta: volgende stap in schuifdeurbeslag

Met het Xperta schuifdeurbeslag van argenta haal je de universele update in huis die zowel bruikbaar is in combinatie met houten deurpanelen van 40, 44, 50 of 54 mm dik als met glazen deurpanelen van 8, 10 of 12 mm dik. Het Xperta schuifdeurbeslag kan deuren aan tot 100 kg en is ook beschikbaar in een variant voor symmetrische of telescopische deuren. Het 40 mm brede, universele en van afsluitstukken voorziene loopprofiel kan je subtiel ophangen in combinatie met een muurprofiel. De ‘manual-‘ of ‘auto-fix’ophanging is compact en onzichtbaar. De rollers, stoppers of softclose onderdelen zijn steeds vlot bereikbaar via een ESSI-module. Dat geldt ook voor de inbouwvariant van het Xperta loopprofiel. Een nieuwe – dubbele – softclose module die bestaat uit 1 rollichaam dat in 2 richtingen werkt, maakt het voortaan trouwens mogelijk om ook smallere deuren (tot minimum 600 mm) in beide richtingen zacht te laten sluiten.

Deel dit artikel:
Onze partners