Artcore Collectie van modulyss verenigt duurzaamheid, creativiteit en welzijn in één product

Duurzaamheid, creativiteit en welzijn in één product, dat is de gloednieuwe Artcore Collectie van modulyss. Deze collectie tapijttegels geïnspireerd op biophilic design is erop gericht om het welbevinden en de productiviteit in leer- en kantooromgevingen te verhogen. Dankzij vier verschillende patronen - Core, Etch, Litho & Mezzo - en een gevarieerd kleuraanbod leent de collectie zich perfect voor creatief veelzijdige oplossingen binnen multifunctionele open of geconnecteerde ruimtes. Het is bovendien de eerste modulyss-collectie die over de hele lijn Cradle to Cradle Certified Gold gecertificeerd is.

De Artcore Collectie van modulyss is uniek omdat ze dankzij overgangstegels de mogelijkheid biedt te werken met patroonovergangen in plaats van met harde kleurovergangen. Hierdoor kan men een vloerplan op een vloeiende, organische manier indelen, wat bijdraagt tot meer welbevinden en productiviteit. Het modulaire karakter van de tapijttegel draagt bij aan onderhoudsgemak en creatieve mogelijkheden. De collectie komt standaard met een ecoBack backing en verenigt duurzaamheid, creativiteit en welzijn in één product.

Positieve invloed op welzijn

De collectie is verkrijgbaar in een selectie aan zachte kleuren met optimale lichtreflectiewaarden die een positieve invloed hebben op welzijn en productiviteit binnen de leeromgeving. Bovendien dragen ze bij aan een lagere energieconsumptie. In combinatie met de optionele comfortBackEco backing verbetert de Artcore tapijttegel de geluidsabsorptie van de ondergrond met gemiddeld 65% en vermindert zo geluidshinder binnen lesruimtes. Dankzij de unieke patroonovergangen kunnen verschillende ruimtes ook organisch worden afgebakend.

Cradle to Cradle

Met de Artcore Collectie tilt modulyss haar inspanningen op vlak van duurzaamheid opnieuw naar een hoger niveau. De collectie is in zijn geheel Cradle to Cradle Certified Gold en bestaat voor 64% uit gerecycleerd materiaal, dat op zijn beurt geschikt is voor hergebruik en recyclage. De fabrikant werkten met 100% geregenereerd Econyl garen en de standaard ecoBack backing is bitumen-vrij, eveneens Cradle to Cradle Certified Gold en zo’n 27% lichter in vergelijking met de back2back backing.

Bron: modulyss
Deel dit artikel:
Onze partners