Artcore: circulaire tapijttegels met C2C-certificaat

In de ontwikkeling van de Artcore collectie door modulyss wordt het pad van circulair ontwerp bewandeld, geïnspireerd door de natuurlijke overgangen in onze omgeving – zoals een pad door het bos dat steden verbindt of een mosbedekte muur. Deze collectie reflecteert de overtuiging dat ontwerpen met respect voor circulariteit en het gebruik van geregenereerde materialen zoals ECONYL® nylongaren kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Artcore nodigt uit om ruimtes op een vernieuwde manier in de richten door middel van het samenbrengen van patronen zoals Core, Etch, Litho en Mezzo. Deze patronen, elk met hun eigen emotionele resonantie, kunnen worden gecombineerd tot dynamische vloercollages die traditionele grenzen van vloerontwerp overstijgen en op natuurlijke wijze overgangen binnen een ruimte creëren.

Biofilische elementen en welzijn

Binnen de Artcore collectie, die verkrijgbaar is in een reeks van natuurlijke tinten met optimale lichtreflectiewaarden, staat de connectie met natuurlijke elementen centraal. Deze eigenschappen verminderen niet alleen het energieverbruik maar bevorderen ook de productiviteit en het algemene welzijn, mede dankzij de uitstekende geluiddempende eigenschappen van de ComfortBackeco backing.

Duurzaamheid in de praktijk

Bij de creatie van Artcore staat de visie van modulyss voorop: een minimale milieu-impact en een maximale bijdrage aan de circulaire economie. Door de levensduur van materialen te verlengen en afval te minimaliseren, streeft Modulyss ernaar om een voorbeeld te stellen in duurzame productiepraktijken.

Verbinding en variatie

De vier verschillende patronen van Artcore - Core, Mezzo, Litho en Etch - zijn geïnspireerd op de ruwe en subtiele overgangen die we in onze omgeving waarnemen. Deze patronen bieden uitgebreide mogelijkheden voor het definiëren van ruimtes en het faciliteren van interactie tussen natuurlijke en door de mens gemaakte elementen.

De impact van design op ruimte en gevoel

Elk patroon binnen Artcore is ontworpen om de complexiteit van onze natuurlijke omgeving te weerspiegelen en om een diepe biofilische connectie in elke ruimte te creëren. De combinatie van deze patronen resulteert in een uniek en organisch design dat zowel esthetisch aangenaam als functioneel is, waarbij elke ruimte transformeert in een levendige en inspirerende omgeving.

Samenvoeging van innovatie en natuur

De Artcore collectie van modulyss gaat verder dan traditioneel design door een brug te slaan tussen natuurlijke inspiratie en innovatieve, circulaire productiemethoden, die samen een positieve impact hebben op zowel het milieu als de menselijke ervaring binnen bebouwde omgevingen. De tapijttegels zijn C2C-gecertificeerd, silver of gold, en volledig recycleerbaar.

Tijdens vier verschillende Archilunches bij UAU Collectiv, Abscis Architecten, DMOA (+ KPW en Lava) en Stramien kreeg modulyss de kans om uitleg te geven over tapijttegels met C2C-certificaat. Er waren telkens circa 30 architecten aanwezig op elke lunch die naast de productpitches ook een projectcase van een extern bureau voorgeschoteld kregen. Het inhoudelijke gedeelte werd telkens afgesloten met een lunch die ruimte bood voor netwerking. Wens je als fabrikant meer info over onze Archilunches? Of stel je je als architectenbureau graag kandidaat als gastheer? Laat het ons weten via info@architectura.be.

Bron: modulyss
Deel dit artikel:
Onze partners