Arte x Moooi brengt uitgestorven dieren tot leven

Arte en Moooi bundelen opnieuw de krachten. De Extinct Animals collectie is een samenspel van uitgestorven dieren, opvallende kleuren en drukke natuurprints. De nieuwste aanwinst van de collectie Indigo Macaque bevat textieldessin vervaardigd uit denim en kenmerkende stiksels.

De Extinct Animals collectie laat zich inspireren door de kenmerken van uitgestorven dieren. Zo bestaat de textielmuurbekleding uit verschillende kleuren, eigenschappen en de textuur van de vacht, de veren of de huid van de dieren. De beelden en de texturen doelen op het stimuleren van de zintuigen en het weer tot leven brengen van de dieren.

Indigo Macaque

De nieuwste toevoeging aan de collectie heet de Indigo Macaque. De naam is gebaseerd op de scène die is afgebeeld op de geborduurde koperen dessin: een groep Macaque apen die baden in een warmtebron tussen de Japanse bergen. De basis van denim beeldt de Indigo planten uit, die het water blauw kleuren. Verder vind je een traditioneel seigaiha-patroon terug op het dessin. De gelaagde cirkels doen denken aan de golven van het water.

Blushing Sloth

Verder bevat de collectie bedrukte muurbekleding met een afwerking in flock, geïnspireerd door de delicate vormen van de Aristo Quagga en de vacht van de Blushing Sloth.

Muurbekleding met gaas en Japans papier stelt dan weer de glanzende vacht van de Armoured Boar voor. Zijn bovenlichaam was bedekt met zwarte en goudkleurige schubben die eveneens inspiratie vormen voor de print.

Flying Coral Fish

3D muurbekleding met een satijnlook en een motief, dat doet denken aan de borstvinnen van de Flying Coral Fish. Ook de huid van de Umbrella Squid wordt nagebootst door muurbekleding met textuurprint. Het dier was bedekt met lichtgevende “juwelen”, die van kleur veranderden om zich aan de omgeving aan te passen.

Muurbekleding met een dessin in hoogglanzende lak geeft dan weer de staartveren van de vrouwelijk Calligraphy Bird weer. Ook de mysterieuze Blooming Seadragons, die gekleurde aanhangels konden ontplooien als slimme camouflage, vormt een inspiratiebron voor bedrukte muurbekleding met flock.

 

Deel dit artikel:
Onze partners