Arturo Studio en Liquid-Art creëren kleurrijke vloer voor inkomhal Torhoutse basisschool

Wie vandaag de inkomhal van GVB De Revinze in Torhout binnenloopt, kan niet naast de kleurrijke en unieke vloer kijken. Het Nederlandse Arturo Studio, dat met behulp van 3D visualisaties de gepaste vloer voor elk concept tracht te vinden, stond in voor het ontwerp. Hiels Vanden Eynden van Liquid-Art, die aanvankelijk gecontacteerd werd door de basisschool, nam de plaatsing van de gietvloer voor zijn rekening. 

De inkomhal moest het visitekaartje van de basisschool worden. Na wat getouwtrek kwamen Arturo Studio en directeur Peter Savels tot een akkoord over het ontwerp. “Ik heb uiteindelijk gekozen voor organische vormen waarmee ik een wegwijzer in de entree van de school kon weergeven”, vertelt Thea Kruders van Arturo Studio. “Op vlak van kleuren heb ik me gebaseerd op de warme kleuren uit het logo van de school. De lichte basis gietvloer in de kleur Cotton White in combinatie met het warme zonnige oranje zorgen voor een warm en speels effect. Voor de lijnen is gekozen voor de primaire kleuren geel, rood en blauw.”

“De reacties op het project waren lovend”, zegt Hiels Vanden Eynden van Liquid-Art trots. “De opdrachtgever was erg tevreden. Het was eveneens een leuke verrassing voor de kinderen na zo’n vreemde periode. Ze waren laaiend enthousiast. Mijn zoontje, die naar GVB De Revinze gaat, was natuurlijk ook heel trots op zijn papa.”

Nat-in-nattechniek

Voor Liquid-Art was de uitvoering van het ontwerp niet makkelijk. “Het was voor ons niet alleen de eerste keer dat we met Arturo Studio samenwerkten, maar ook de eerste keer dat we een PU-kunstharsvloer moesten plaatsen met verschillende kleuren door elkaar”, zegt Vanden Eynden. Voor de plaatsing van de vloer maakte de firma uit Roeselare gebruik van een nat-in-nattechniek. Bij zo’n techniek zijn er verschillende kleuren die binnen het halfuur min of meer tegelijk aangebracht dienen te worden. “Ik was alvast erg blij dat Thea Kruders er was om aan te geven wanneer we welke kleuren moesten mengen en aanbrengen”, geeft Vanden Eynden toe.

Deel dit artikel:
Onze partners