ASSA ABLOY's Openings Studio™ software van belang voor oplevering kantoorgebouw in Brussel

Voor Quatuor, een toonaangevend nieuw kantoorgebouw in het centrum van Brussel, hielp de Openings Studio™ software van ASSA ABLOY bij het bereiken van het doel: een ontwerp waarbij kosten, levertijd en duurzaamheid in evenwicht zijn.

Quatuor is een multifunctioneel kantoorgebouw en tevens evenementen- en coworkingruimte in het centrum van Brussel met een innovatief ontwerp dat BREEAM* Outstanding is gecertificeerd. Ontworpen en begeleid door Jaspers-Eyers Architects, was dit een groot evoluerend project. Het uiteindelijke ontwerp omvatte 1.800 deuren van verschillende types en vereiste normen.

Al meer dan 15 jaar worden de projecten van Jaspers-Eyers opgezet volgens BIM-principes. Een succesvol BIM-proces maximaliseert de efficiëntie van de samenwerking en communicatie tussen de belanghebbenden. Voor het leveren van deur- en beveiligingsoplossingen zochten zij een partner met diepgaande specificatiekennis en -ervaring.

De samenwerking met de lokale experts van ASSA ABLOY Opening Solutions stroomlijnde voor Quatuor de samenwerking met de opdrachtgever, aannemers en onderaannemers en met de uiteindelijke eindgebruikers van het gebouw; de huurders.

De input van ASSA ABLOY was sterk aanwezig: "Gedurende het hele project - van de aanbesteding tot de follow-up op de bouwplaats - was ASSA ABLOY aanwezig om te helpen met updates, definities van nieuwe producten en informatie", aldus Gilles Bollens van Jaspers-Eyers.

Vereenvoudiging van de deurspecificatie


Het specificeren van deur- en beveiligingsoplossingen kan tijdrovend zijn. Bij Quatuor versnelde de ervaring en expertise van ASSA ABLOY het proces.

Het lokale team van ASSA ABLOY BIM & Specification experts behandelde de specificatiedetails en hield de centrale bron up-to-date en transparant, waardoor de architecten kostbare tijd konden vrijmaken.

Een belangrijk hulpmiddel bij de succesvolle samenwerking was ASSA ABLOY Openings Studio. Deze software verbond de Revit® ontwerpen van Jaspers-Eyers rechtstreeks met databases met specificatiegegevens voor de verschillende deuroplossingen die ASSA ABLOY leverde. Deze omvatten ASSA ABLOY Cam-Motion® deurdrangers; bouwkundig beslag; Litto Project sloten en cilinders; en ABLOY EL160 sloten.

Openings Studio maakte een snelle en nauwkeurige actualisering mogelijk van in-process ontwerpen met objectgegevens en parameterinstellingen. "De evolutie van projecten maakt deze integratie van configuratie voor objecten - met name hardware - essentieel," legt Gilles Bollens uit.
"Het gebruik van de software is zeer intuïtief. Het is de enige tool die het beheer van deuren als geheel mogelijk maakt, op zo'n vloeiende en complete manier."

Openings Studio


Openings Studio is een softwaretool voor het verhogen van de efficiëntie van het bestek bij projecten van elke omvang. De intuïtieve bediening vereenvoudigt de samenwerking en informatieverwerking voor alle specificaties rond de deur.

Het naadloos exporteren van specificaties naar ontwerppakketten zoals Revit® en ARCHICAD® bespaart tijd. Het vervangt het tijdrovende bijwerken via Excel en andere handmatige methoden, die traag zijn en vatbaar voor menselijke fouten. Elke wijziging wordt geregistreerd in de software, zodat het gemakkelijk is om "terug te spoelen" om eerdere ontwerpideeën te vergelijken.

Openings Studio functioneert ook als een transparant communicatiekanaal voor alle belanghebbenden en is beschikbaar zowel tijdens als na een project via een beveiligde web-login of de nieuwe mobiele app.

 

Deel dit artikel:
Onze partners