auroFLOW plus: drukloos leegloopsysteem op zonne-energie

Het Vaillant-gamma energiezuinige systemen voor industriƫle of collectieve toepassingen is verder uitgebreid met de auroFLOW plus, een zonne-energiestation dat veel mogelijkheden biedt en een gepaste aanvulling vormt op de reeds bestaande zonne-energiesystemen van Vaillant.
Het Vaillant-gamma energiezuinige systemen voor industriële of collectieve toepassingen is verder uitgebreid met de auroFLOW plus, een zonne-energiestation dat veel mogelijkheden biedt en een perfecte aanvulling vormt op de reeds bestaande zonne-energiesystemen van Vaillant.




Het nieuwe leegloop systeem van Vaillant omvat, naast één of meerdere auroFLOW plus-modules, ook drukloze thermische zonnepanelen auroTHERM classic 135 VD, een buffervat allSTOR plus of allSTOR exclusiv en een of meerdere ketels voor de bijverwarming.


Zonne-energiestation

De auroFLOW plus zelf is een zonne-energiestation dat bestaat uit een pomp, een regelaar en een reservoir voor glycolwater. Het regelt de stroming, en zo de temperatuur, van het glycolwater in de thermische zonnepanelen. Het systeem wordt geïnstalleerd tussen de thermische drukloze zonnepanelen en het buffervat en zorgt ervoor dat de warmte van de zon in het buffervat terecht komt.




120 m2 zonnepanelen

Het voordeel van de auroFLOW plus is dat het toelaat om meerdere drukloze zonnepanelen in een installatie te plaatsen. Elke auroFLOW plus-module kan instaan voor 15 m² zonnepanelen, maar dankzij een extensie kan die oppervlakte uitgebreid worden tot 30m². Omdat het bovendien mogelijk is om vier auroFLOW plus modules met extensies in cascade te installeren, kan eenzelfde installatie maximaal 120 m² zonnepanelen bevatten.


Drukloos systeem

Bij collectieve installaties waarbij een beroep werd gedaan op grotere oppervlaktes zonnepanelen kon men, tot voor kort, enkel gebruik maken van zonnepanelen onder druk. Het auroFLOW plus-module maakt gebruik van drukloze zonnepanelen, of panelen met vrije terugloop, mogelijk.




Bij het gebruik van drukloze zonnepanelen bestaat er geen risico op stilstaan van de zonnevloeistof in de panelen, wat betekent dat de zonnevloeistof niet kan bevriezen in de winter, noch oververhit kan geraken in de zomer. De installatie zelf bevat overigens minder accessoires (afkoelvat, expansievat, …) en de levensduur van de zonnevloeistof is ook langer, waardoor de installatie- en onderhoudskosten ervan lager liggen dan bij een installatie met zonnepanelen onder druk.
Deel dit artikel:
Onze partners