Bas Smets keynote speaker op lerend netwerk Klimaatbestendige Omgeving

Op 17 april vindt in Gent het eerste lerend netwerk plaats van de gloednieuwe Green Deal Klimaatbestendige Omgeving. De organisatoren hebben een gevarieerd en boeiend programma samengesteld met als uitschieter een presentatie van Bas Smets, Belgiës bekendste landschapsarchitect.

Samen met de trekkers van de Green Deal Klimaatbestendige Omgeving, nodigen departement Omgeving en de Vlaamse Milieumaatschappij iedereen die begaan is met klimaatbestendige aanpak van de ruimte uit voor het eerste Lerend Netwerk van de Green Deal.

Dit is dé gelegenheid voor alle leden van de Green Deal Klimaatbestendige Omgeving om elkaar te ontmoeten, dieper in te gaan op verschillende thema’s die binnen deze Green Deal aan bod komen en concrete invulling te geven aan de Green Deal.

Voor nieuwe deelnemers is er ook de mogelijkheid om de convenanttekst plechtig te ondertekenen, en dat wordt nadien gevierd met een hapje en een drankje.

Keynote speaker: Bas Smets

Voor de pauze staan er twee keynotes gepland. Eerst is het de beurt aan Bas Smets die wereldwijd hoge ogen gooit met zijn landschapsarchitectuur. Zo kreeg hij het ontwerp toegewezen van de buitenomgeving van de Notre Dame in Parijs. In eigen land is onder meer het stadsbos in het centrum van Genk het vermelden waard.

Keynote speaker: Arne Daneels

Arne Daneels is de tweede keynote speaker. Hij is een van de grondleggers van de Vlaamse Green Deals. Hij komt vanuit de ervaring die hij heeft met andere Green Deals toelichten hoe je met een gemotiveerde groep wel degelijk een verschil kan maken om tegemoet te komen aan de uitdagingen van de klimaatcrisis.

Parallelle sessies

Na de keynote speeches volgen de parallelle sessies die geleid worden door de trekkers van de focus- en werkgroepen van de Green Deal. Er staan sessies gepland rond Klimaatrechtvaardigheid (Tom Stevens, Reset.Vlaanderen), Vorming en opleiding (Nele Dillen, Departement Omgeving), Integrale samenwerking (Kathleen Van de Werf, VRP), Beleidsimpact (Erik Grietens, BBL), Klimaatbestendige infrastructuur (Vincent Detemmerman, ORI & Ann Hottat, cel Klimaat departement MOW), Klimaatbestendige publieke ruimte (Tom Dhollander, Infopunt Publieke Ruimte & Lien Loonbeek, Provincie Limburg), Klimaatbestendige gebouwen (Bart Bleys, Buildwise & Griet Goossens, Embuild Vlaanderen), Sponssteden (Lander Wantens, Natuurpunt), Natuurversterkende stedenbouw (Eva Heuts, VIBE & Ella Vanden Houte, VMM)

Elke deelnemer kiest zelf welke sessies zij of hij bijwoont.

Om  15:00 volgt het orgelpunt met de ondertekening van de Green Deal door de deelnemers met aansluitend een receptie en een netwerkmoment.

Praktisch

Waar? VAC Gent Virginie Lovelinggebouw (welkom in foyer Walter De Buck)

Wanneer? Woensdag 17 april 2024 van 9:30 tot 15:30 met aansluitende receptie tot 16:30. ’s Middags is er een vegetarische lunch voorzien.

Opgelet: wil je organisatie tijdens dit Lerend Netwerk de Green Deal convenanttekst officieel ondertekenen? Laat dan de persoon met wettelijke handtekeningsbevoegdheid voor je organisatie het inschrijfformulier invullen.

 

Meer info: www.klimaatbestendig.be

Deel dit artikel:
Onze partners