Basalte introduceert aanraakgevoelige lichtschakelaar Sentido

Sentido van Basalte is een nieuwe aanraakgevoelige schakelaar die werkt met KNX, de internationale standaard voor domotica. De schakelaar is verdeeld in twee of vier gelijke vlakken. Het volledige oppervlak van de Sentido is aanraakgevoelig, waardoor een nieuwe manier van bediening ontstaat.

Zelfs met een lichte aanraking kunnen lichten, gordijnen en zonwering via de Sentido worden bediend. Wanneer de gebruiker meer dan één vlak tegelijkertijd aanraakt, schakelen de lichten binnen een ruimte aan en uit door gebruik te maken van een algemene sfeer. Deze multitouch-functie zorgt ervoor dat het bedienen van de lichten uiterst intuïtief en gebruiksvriendelijk gebeurt. Sentido beschikt ook over een interne temperatuursensor die de omgevingstemperatuur discreet naar het domoticasysteem rapporteert.

 

Henry Van de Velde en Red Dot Design Award

Sentido wordt vervaardigd uit hoogwaardige materialen en is beschikbaar in verschillende elegante afwerkingen. Door zijn strakke en verfijnde design viel hij al meermaals in de prijzen. Zo won Sentido onder meer het Henry Van de Velde-label en de Red Dot Design Award. De schakelaar werd ook op de Amerikaanse markt geïntroduceerd en won daarna meteen drie belangrijke designprijzen, waaronder de Good Design Award, die wordt uitgereikt door het Chicago Atheneum. Door zijn tijdloze en strakke design, de user interface en de verschillende afwerkingen past Sentido in elk interieur.

 

Retrovariant Enzo

Ook zijn retrovariant Enzo springt in het oog. Het afgeronde retrodesign en het gebruik van hoogkwalitatieve materialen als gepolijst aluminium, glas en leder zorgen voor een tijdloos en exclusief karakter. Net als de Sentido werd ook de Enzo al bekroond met een Red Dot Design Award.

Deel dit artikel:
Onze partners