BBA Social Engagement: nominatie voor BAST architects & engineers

BAST architects & engineers wil op een geïntegreerde en multidisciplinaire wijze een antwoord bieden op een aantal grote maatschappelijke uitdagingen van ecologische, economische, sociale en zingevende aard. Het bureau nam het initiatief om een ‘social profit’ spin-off op te richten met als naam Domus Mundi vzw.

De missie van deze vzw luidt “Duurzaam Bouwen en Wonen MET en VOOR kwetsbare groepen in de 4e wereld en in het zuiden.” Deze missie is complementair met de sociaal-ecologische missie van BAST.

 

Projecten

BAST en Domus Mundi vzw werken nauw samen om verschillende projecten op poten te zetten. Enkele voorbeelden:

  • Stadsvernieuwing en collectieve renovaties op wijkniveau in Gent en Brussel (Molenbeek): RenoseeC, Reno-Lab-C, Ledenberg Leeft, Dampoort KnapT OP!, Wijk in de stijgers, En Route…
  • Re-integratie via wonen en werken op een inclusieve en duurzame manier: REWIND oa. Obra/Baken: Reneovatie van pastorij ifv re-integratie van ex-geïnterneerden
  • LNSNV: Learning Network for Sustainable Neighbourhoods in Vietnam
  • Feniks vzw: Van koeiestal tot bio-educatieve ruimte
  • Woon- en kantoorproject kerk St.-Antonius van Padua

 

Jury en partners

BBA is een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Roularta, Redactiebureau Palindroom, de Confederatie Bouw, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en Architectura.be.

De jury van de Belgian Building Awards bestond uit: Rik Neven (Palindroom), Philippe Selke (Palindroom), Arnaud Tandt (NAV), Martine Labeye (Orde van Architecten), Carine Capelle (Orde van Architecten), Erik Cloes (Roularta), Bart Cobbaert (denc!-studio), Kiki Verbeeck (URA), Wim Supply (Archipel), Stéphane Posty (UWA), Veronique Claessens (Stad Genk) en Georgios Maillis (Bouwmeester Charleroi).

Bron: BAST architect & engineers
Deel dit artikel:
Onze partners