Belgisch designbureau ontwerpt eclectische bistro op Schiphol

Een plek voor The Ambitious City Girl: de luchthaven van Schiphol had een wel heel erg duidelijke doelgroep voor ogen voor de realisatie van een nieuwe bistro. Het Hasseltse conceptbureau Creneau International zette er zijn tanden in en Café Flor werd geboren. Veel kleur, een centrale bar met botanische graphics, lattes en cocktails stelen de show.

 

Café Flor is de naam van deze bistro met eclectisch karakter die je al in vakantiestemming brengt nog voor je op het vliegtuig stapt. This is not your ordinary airport bistro: het is het enige full service restaurant in Schiphol, bediening aan tafel is hier vanzelfsprekend. In Café Flor geniet je overigens van heerlijke cocktails, een gezonde maaltijd en sluit je af met een Macchiato gemaakt door de barista van dienst.

In Café Flor heb je keuzes genoeg om jezelf comfortabel neer te vleien: poefs, zetels, zitbankjes, barkrukken of de pianokruk met bijhorende piano. “Piano? Yes, wij introduceerden een piano in de ruimte. Alle bezoekers kunnen plaatsnemen voor hun minute of fame”, klinkt het bij Creneau International.

Grafische bloemenpatronen

De eyecatcher van de ruimte is de bar met de grafische bloemenpatronen on top. Het speelse van de bloemen, de kleuren en het detail van de tegeltjes die van de vloer de toog oplopen zorgt voor een klein gevoel van magie. “Behalve het interieur, creëerden we ook de volledige branding voor Café Flor. We kozen voor vrolijke, natuurlijke kleuren. Deze kleuren verwerkten we in het logo en in de botanische, tropische bloemen die custom made zijn voor Café Flor”, besluit Creneau International.

Deel dit artikel:
Onze partners