Belgische vergulders ontwikkelen Golden Wall

Vergulders Eline Moustie en Christophe Van Houtvin van Atelier Vanduca, gevestigd in Hoeselt, hebben een techniek ontwikkeld voor het bedekken van wanden met ‘goud’. Met deze techniek komen historische gouden kunstmuren weer tot leven, al dan niet met een hedendaagse twist. En dat tot 24 karaat.

Het hele concept vloeit uit een samenwerking met de Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck, voor de viering van 350 jaar Belgische kunst. “Sindsdien hebben we de techniek geperfectioneerd door gouden wanden te creëren voor de Argentijnse kunstenaar Rirkrit Tiravanija en vele internationale musea en tentoonstellingen”, klinkt het. “Onze techniek bootst historische gouden kunstmuren na met een eigentijdse twist en we zijn een van de weinige gilders wereldwijd die dit kunnen.”

Aan de hand van vellen goud en/of metaal die de vergulders één voor één aanbrengen aan de wand, worden patronen gevormd. Deze kenmerkende gouden muren creëren Eline en Christophe voor interieurontwerpers, architecten, exposanten, internationale kunstenaars of musea. Voor elk specifiek project van de klant kan er een binnen- of buitenwand bekleed worden (met een oppervlakte van 10 tot 350 m²). Afhankelijk van de grootte en het ontwerp, duurt dit twee weken tot twee maanden. Ze bieden opties voor elk budget, omdat ze zowel met slagmetaal als met echt bladgoud werken.

Sinds 2000 maakt Atelier Vanduca unieke vergulde en gegraveerde kunstwerken waarvan de ‘golden wall’ een van de nieuwste ontwikkelingen is. Meer info op www.yourgoldenwall.com.

Deel dit artikel:
Onze partners