beSteel stelt op Batibouw staalskelet met koudgevormde profielen voor

Vooraf de duur van de werken kennen en de controle behouden over de exacte kosten van een bouwproject of verbouwing? beSteel uit Aarschot beweert dat het mogelijk is met zijn naar eigen zeggen revolutionaire innovatieve bouwmethode waarbij koudgevormde stalen profielen worden geassembleerd tot een stalen skelet. Aan deze bouwmethode zouden tal van voordelen verbonden zijn.

Het skelet wordt ontworpen op basis van het plan van de architect

Alle profielen worden dus op maat gemaakt en ontworpen volgens een zeer nauwkeurig bestek. Vervolgens wordt een tekening van het 3D-skelet gemaakt om een concreet beeld te krijgen van het project. Dit onder andere ook op de stabiliteit en aansluittechnieken te berekenen en om de prefabstructuur daadwerkelijk te produceren. Hierbij is een uiterst nauwkeurige fabricage mogelijk.

 

Architecturale flexibiliteit

De profielen zijn te gebruiken bij nieuwbouw en renovatie, bij industriële gebouwen of bij woningen. Bovendien is er een grote architecturale flexibiliteit mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld gebouwen met afgeronde muren of met speciale hoeken worden opgetrokken. Grote spanwijdtes kunnen het bouwproject een originele en moderne uitstraling geven.

 

Zeer lange levensduur

Het staalskelet heeft een levensduur van meer dan 200 jaar. Dankzij de behandeling met innovatieve metallische bekleding is het maximaal bestand tegen corrosie en brand.

 

Optimale benutting van de ruimte

Door de woning te bouwen met een stalen skelet kunnen de beschikbare ruimtes optimaal benut worden. De dikte van de metaalprofielen kan immers gebruikt worden voor isolatie of om elektrische of sanitaire leidingen in weg te werken. In combinatie met de geschikte materialen kunnen de muren van het gebouw zo een uitstekende geluids- en/of thermische isolatie bieden.

Bron: be-Steel
Deel dit artikel:
Onze partners