Beter thuiswerken met een ergonomische bureaustoel op maat

De coronacrisis dwingt ons allemaal massaal tot thuiswerk. Door het wegvallen van ons dagelijkse woon-werkverkeer zitten we echter langer dan ooit op dezelfde plek. Omdat lang stilzitten erg slecht is voor de gezondheid, is een bureaustoel die een dynamische zithouding bevordert, cruciaal. Interieurfabrikant Vitra biedt al meer dan veertig jaar zo’n ergonomische bureaustoelen aan.

Door hypermoderne componenten, een perfect design en de hoogste kwaliteitsstandaarden te combineren, ziet Vitra erop toe dat de bureaustoelen uit haar assortiment gezond en dynamisch zitten blijven bevorderen. Tijdens het ontwerpen zoekt de interieurfabrikant dan ook steeds naar oplossingen die aan de eisen van functionaliteit, ergonomie, sterkte van de constructie, duurzaamheid, ecologie, comfort en esthetiek voldoen.

De nieuwste collectie van Vitra bevat tal van ergonomische bureaustoelen, gaande van kleurrijke exemplaren met futuristische armleuningen tot klassiekere versies in zwart of wit. Bij het kiezen van dé perfecte bureaustoel is het vooral belangrijk om rekening te houden met de eigen lichaamsbouw. Maar ook het soort werk dat de gebruiker zal verrichten, moet in acht genomen worden. Voor elke persoon en iedere functie is er immers de ideale bureaustoel. 

Ergonomisch thuiswerken: 3 tips

Stel uw bureaustoel en bureau steeds op de juiste hoogte in. Wanneer het bureau niet verstelbaar is, controleert u voordat u gaat zitten best of uw bovenarmen los kunnen bewegen en uw onderarmen een horizontale lijn vormen met het toetsenbord. Boven- en onderarmen moeten immers steeds een hoek van 90° of meer vormen.

Een dynamische zithouding is erg belangrijk. Bescherm uw rug door geregeld van zithouding te veranderen en regelmatig op te staan. Leun eveneens ver genoeg naar achteren en neem de volledige zitting van de stoel in. Uw ruggengraat moet immers volledig ondersteund zijn. Maak daarvoor optimaal gebruik van de verstelbare rugleuning.

Af en toe opstaan en bewegen tijdens een werkdag is gezond. Wanneer uw bureau in de hoogte verstelbaar is, werkt u daarom best een deel van de dag rechtopstaand. Indien u niet over een dergelijk bureel beschikt, kunt u uw documenten bijvoorbeeld rechtstaand lezen of al wandelend een telefoontje doen.

Deel dit artikel:
Onze partners