BIMcollab lanceert Digital Twin platform

Met twee grote releases wordt het welbekende issuemanagement platform van BIMcollab getransformeerd in een compleet BIM-coördinatie platform en uitgebreid met een oplossing voor het creëren en beheren van een Digital Twin voor de gehele levenscyclus van een gebouw, van ontwerp en uitvoering tot beheer en onderhoud.

Na de overname van BIMlink BV afgelopen zomer, maakt de Digital Twin Solution nu deel uit van het ecosysteem van BIMcollab onder een nieuwe naam: BIMcollab Twin. Het open platform biedt modelgebaseerde document- en gebouwbeheer met workflowautomatisering voor het opslaan, beheren en delen van alle bouw- of civieltechnische data voor alle projectfasen. Het stelt gebruikers in staat om gegevens en documenten rond BIM te structureren voor data-gestuurde inzichten.

BIMcollab Twin wordt al meerdere jaren gebruikt door grote gebouweigenaren in Nederland, zoals de universiteiten van Eindhoven, Delft en Wageningen, verschillende ziekenhuizen en de Nationale Politie en vele anderen. Momenteel wordt BIMcollab Twin gebruikt voor het beheer van meer dan 5 miljoen m2 aan gebouw-oppervlak. BIMcollab Twin voldoet aan ISO 19650 en kan worden toegepast als Common Data Environment (CDE).

Nieuwe Model WebViewer voor BIM-coördinatie

Met een nieuw ontwikkelde BIM WebViewer breidt BIMcollab het befaamde issuemanagement platform BIMcollab Cloud uit tot een volledig, online BIM coördinatieplatform: BIMcollab Nexus. Nexus stimuleert modelgebaseerde samenwerking door BIM-vereisten, modelmanagement, information take-offs, issuemanagement en projectinformatie te centraliseren in de cloud. BIMcollab Nexus is gebouwd op IFC, BCF en IDS, de algemeen geaccepteerde open standaarden van buildingSMART en tilt elk BIM-proces naar een hoger niveau.

Erik Pijnenburg, CEO van BIMcollab: “Met deze krachtige en unieke releases verbeteren we elk BIM-proces voor het maken en gebruiken van Digital Twins. Door snelle, innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen te bieden die integreren met alle populaire BIM-tools, vormen we de bouwsector.”

De nieuwe WebViewer, waar een paar jaar onderzoek en ontwikkeling aan vooraf is gegaan, beschikt over innovatieve streamingtechnologie, waardoor binnen enkele seconden elk BIM-coördinatiemodel op een webpagina kan worden getoond. Nog nooit was het zo eenvoudig om stakeholders bij een BIM-proces te betrekken en modelgebaseerde samenwerking vanaf de vroege ontwerpfasen te stimuleren. De nieuwe Model WebViewer is ontworpen om naadloos te integreren met al onze producten voor een soepele en gebruiksvriendelijke ervaring. . De komende weken zal de viewer stap voor stap beschikbaar worden gesteld aan alle gebruikers van BIMcollab.

Gerben Bouthoorn, Product Owner BIMcollab Model Viewing Technology: “We hebben ons doel bereikt met de ontwikkeling van de BIMcollab WebViewer. Het is een gebruiksvriendelijke, toegankelijke en efficiënte online viewer geworden, waarbij we prioriteit hebben gegeven aan snelle laadsnelheden voor extreem grote projecten, zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak.”

BIMcollab’s model-checking -software, BIMcollab Zoom, maakt de productlijn compleet met regelgebaseerde modelvalidatie, informatie take-offs en slimme clashmanagement . Door de vergaande integratie met BIMcollab Nexus, voor het delen van vereisten, controleregels en resultaten, is het mogelijk met meerdere personen tegelijk modellen te controleren en wordt zelfs dubbel rapporteren van conflicten voorkomen.

Bron: KUBUS
Deel dit artikel:
Onze partners