Binnenkijken in inspirerende woningen met het boek Eigentijdse Interieurs

Voor wie kennis wil maken met het werk van enkele toonaangevende Vlaamse interieurarchitecten, is het boek Eigentijdse Interieurs zeker een aanrader. Wij pikten er de reportage uit van de eerste woning van Vittorio Simoni als architect en mogen drie exemplaren van het boek weggeven.

Voor wie kennis wil maken met het werk van enkele toonaangevende Vlaamse interieurarchitecten, is het boek Eigentijdse Interieurs zeker een aanrader. Wij pikten er de reportage uit van de eerste woning van Vittorio Simoni als architect en mogen drie exemplaren van het boek weggeven.


Eigentijdse Interieurs

Het boek Eigentijdse Interieurs van Colette Demil en Staf Bellens presenteert tal van inspirerende woningen, ingericht door zeventien toonaangevende interieurarchitecten. Elk interieur toont een schat aan ideeën en praktische oplossingen. De projecten bestrijken een breed scala, van een onweerstaanbare loft tot riante, verbluffend ingerichte huizen en appartementen. De gemeenschappelijke noemer is de warme woonomgeving die trends overstijgt en een blijvende meerwaarde biedt.
Daarnaast bevat het boek nuttige informatie over de praktische samenwerking met de interieurarchitect. Kortom, dit boek is tegelijkertijd een bron van inspiratie en een praktische gids voor iedereen die belang hecht aan zijn woonomgeving.

Auteurs Colette Demil & Staf Bellens zijn thuis in architectuur en hedendaags wonen. Al meer dan twintig jaar maken ze tijdschriften, krantenkaternen, boeken en tv-programma’s over deze thema’s.
Fotograaf Karel Moortgat is gespecialiseerd in architectuur-, interieur- en kunstfotografie en werkt mee aan diverse tijdschriften en boeken over deze onderwerpen.


Praktische informatie

Auteurs: Colette Demil en Staf Bellens
Standaard Uitgeverij
Taal: Nederlands
Afmetingen: 245x16x292 mm
ISBN10: 9002236042
ISBN13: 9789002236044
Prijs: € 39,95


Een voorbeeld van een foto die men in het boek Eigentijdse Interieurs kan terugvinden (interieur Vittorio Simoni).

 

Voorproefje: de eerste woning van Vittorio Simoni

Bij wijze van voorproefje geven we jullie al inkijk in één van de besproken projecten. Het gaat over de eerste woning die Vittorio Simoni als architect ontworpen heeft.
Interieurarchitect Vittorio Simoni verwierf onlangs de titel van architect. Zijn eerste woning als architect vormt meteen een referentie. Inspelend op de oriëntatie (het het zuiden nagenoeg vooraan) ontwierp hij een hedendaagse vierkantshoeve met een breed garagevolume als buffer naar de straat. Op vraag van de bewoners werd de woning ingevuld met een doorgedreven isolatie, seizoensglas, balansventilatie, een warmtepomp met plafond- en vloerverwarming, een Scandinavische buis en weldra ook thermische en fotovoltaïsche zonnepanelen.


    

De trap naar de slaapverdieping is als een grafisch hoogstandje in de hal aan de zijdeur en de gang naar de garage geïntegreerd. Verderop is ruimte gereserveerd waarin later een lift kan worden geïnstalleerd. In de badkamer speelde Simoni opnieuw met kunstverlichting in verschillende kleuren. De vloer is afgewerkt met composietsteen in grote afmetingen. Voor de inloopdouche werden mozaïeksteentjes gebruikt.



Wedstrijd

 

Het boek is te koop in de betere boekhandel, maar met wat geluk mag u een gratis exemplaar van het boek verwachten als u voor 18 december het antwoord op onderstaande wedstrijdvraag mailt naar info@vlaamsearchitectuur.be. Vermeld in de onderwerpregel 'Wedstrijd eigentijdse interieurs' en vergeet ook niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden.
Het antwoord op de wedstrijdvraag vind je op de website van de Standaard Uitgeverij onder boeken/lifestyle.

Wedstrijdvraag: Hoeveel pagina’s telt het boek?



Foto's van het interieur van Simoni


Het architectuurconcept sluit aan bij de voorliefde van de eigenaars voor oude vierkantshoeven met stallingen voor de paarden. Het lage volume tegen de straatzijde herbergt hier paarden in de vorm van een collectie oldtimers. Het inpandig terras rechts boven de eigenlijke garage biedt onder de open koepel plaats aan een jacuzzi en sluit aan bij de slaapverdieping. Het gedeelte links bevat een studio die vanuit het concept levenslang wonen indien nodig kan worden omgevormd tot een autonoom verblijf voor een inwonende verzorger.



De toegang is opgevat als een soort poortgebouw, met na de glazen poort een buitengalerij, afgezoomd door een taxushaag die afscheidt maar het zicht niet wegneemt en de gang doet balanceren tussen binnen en buiten. Het toegangspad en de hal van het logeergedeelte zijn afgewerkt met een gebrande Spaanse marmer.


    

Vanaf de glazen toegangspoort en het buitenpad ontrolt zich een perspectief op de lange gang die naar de eigenlijke woning voert en die weer in gebrande Spaanse marmer is uitgevoerd. Het lijkt een soort kloostergang die bijzonder geëigend is als kunstgalerij. De vele zichten, looplijnen en perspectieven houden de bezoeker wel even bezig. De (interieur)architect bepaalde ook de vorm van de keuken, waarna de eigenaars op zoek gingen naar een geschikte invulling in de collectie van een fabrikant. De keuken heeft onder het werkblad in solid surface een led-lijn die van kleur kan veranderen. De fronten van de keukenmeubels zijn gelakt.

 

Deel dit artikel:
Onze partners