Blog: Een aangename werkomgeving, ook voor thuiswerkers

Met de aangepaste maatregelen naar aanleiding van het coronavirus (COVID-19) is telewerken op dit moment de norm. Over heel het land sporen werkgevers hun medewerkers aan om van thuis uit te werken, indien de functiebeschrijving dat toelaat. En dat vraagt om heel wat flexibiliteit, zowel van de werkgever als van de werknemer. Dox Acoustics benadrukt het belang van akoestiek tijdens het thuiswerken en reikt enkele oplossingen aan.

Dox Acoustics: \"Niet alleen de werkende mensen vertoeven thuis, ook de kinderen, partners en huisdieren zijn voortdurend van de partij. Om toch zo efficiënt mogelijk van thuis uit te kunnen werken, is een goede akoestiek dan ook onmisbaar.\" 

Belang van goede akoestiek 

\"Dat een degelijke akoestiek op kantoor uitermate belangrijk is voor personeel, is algemeen bekend. Wanneer uw werkplek niet meer op kantoor, maar thuis is, geldt dit natuurlijk nog steeds. Het effect van thuiswerken op het gezin valt dan ook niet te ontkennen. Denk maar aan spelende kinderen in huis, gefrustreerde ouders, geroep en getier. Met een slechte akoestiek kan dit heel wat nefaste gevolgen hebben voor u persoonlijk én voor uw geleverde prestaties. Een verminderde productiviteit, hoofdpijn en een hoge bloeddruk zijn enkele mogelijke klachten.\"  

\"En deze zaken werken onvermijdelijk in op uw mentale gezondheid. Denk maar aan een burn-out of een depressie. De oplossing? Een degelijke geluidsdemping! Met wandpanelen of tussenschermen kan u voortaan modulair en flexibel werken. Zo deelt u eenvoudig uw woonkamer op in werkruimte enerzijds, en speelruimte voor de kinderen anderzijds. Naast de visuele afscherming, die een duidelijke afscherming biedt voor het hele gezin, zal ook het geluidsniveau verminderen. De schermen vangen namelijk de nagalm op, zodat u rustiger kan werken in een thuisomgeving.\" 

Akoestische panelen

\"DOX Acoustics heeft heel wat akoestische mogelijkheden in het gamma waardoor uw productiviteit van thuis uit de hoogte in zal schieten. Voor de thuiswerkers die graag een concentratieplek of afscheiding wensen raden wij akoestische plafondeilanden of wand- en plafondpanelen aan: D-Panel Basic, D-Panel Sound en Stereo. Deze bevestigt u mechanisch aan de wand of het plafond. Een budgetvriendelijke, innovatieve en esthetische oplossing voor uw thuiskantoor.\"

\"Ook hebben we flexibele elementen in ons arsenaal die u vrijstaand in de ruimte kan plaatsen, zoals een Kubus of Totem. 7 Totems staan permanent ter beschikking voor een demo van 1 week. Ten slotte bieden ook akoestische schermen de ideale hulp bij het creëren van een optimale akoestische werkomgeving. Deze modulaire oplossing kan nadien ook steeds verplaatst worden naar een nieuw kantoor of ruimte. Onze producten kan u op basis van een huurmodel tijdelijk aanschaffen.\"

Deel dit artikel:
Onze partners