BOEK. Architectuurboek Vlaanderen N°16. Antwoorden in verantwoordelijkheid: pre-order nu je exemplaar!

Begin november pakt het Vlaams Architectuurinstituut uit met het nieuwste Architectuurboek Vlaanderen. 21 projecten, 11 essays en 6 fotografen belichten niet alleen de menselijke, financiële, materiële en ecologische aspecten van de gebouwde omgeving, maar onderzoeken ook het democratisch gehalte van beslissingsprocessen in architectuur. Vanaf 8 november 2024 is het boek beschikbaar in de boekhandel, maar wie niet wil wachten, kan het nu al pre-orderen via de VAi-webshop.

In een tijd waarin ontwerpers worden geconfronteerd met urgente en complexe uitdagingen, vraagt de maatschappelijke context om nieuwe vormen van verantwoordelijkheid. Sociale en ecologische crises maken het noodzakelijk voor architecten om te navigeren door een samenspel van regelgeving, ecologische betrokkenheid, traditionele bouwnormen en economische beperkingen. Het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen legt vast hoe deze omstandigheden architecten dwingen tot innovatieve, bewuste keuzes in hun werk.

Architectuurboek Vlaanderen N°16 toont aldus dat verantwoordelijkheid en zorgzaamheid vooropstaan bij zowel ontwerpers als opdrachtgevers die deze uitdagingen aangaan. Dit uit zich in een zorgvuldige aanpak van renovatie, ecologische innovaties die verder gaan dan de standaard, participatieve projecten voor collectieve woonvormen, en het omarmen van diversiteit binnen zowel de samenleving als het architectuurveld. Deze thema’s belichamen een gedeelde verantwoordelijkheid die de toon zet voor de toekomst van architectuur in Vlaanderen.

Pre-order nu je exemplaar van Architectuurboek Vlaanderen N°16. Antwoorden in verantwoordelijkheid via deze link.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners