Buildwise organiseert driedaagse opleidingscyclus over circulaire en biobased constructies

De bouwsector is verantwoordelijk voor 40% van de CO²-uitstoot en 40% van het afval dat in Europa wordt geproduceerd. Met het oog op de klimaatnoodtoestand ontwikkelt zich het duurzaam bouwen om de voetafdruk van de sector te verkleinen. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En wat zijn bijvoorbeeld de milieuprestaties van een circulaire oplossing? Antwoorden op deze en vele andere vragen krijg je tijdens de cyclus van drie seminaries die Buildwise organiseert van 20 april tot en met 8 juni in Brussel.

Milieu-impact en Levenscyclusanalyse (LCA)

20 april 2023 van 12u30 tot 17u

Het gebruik van Levenscyclusanalyse (LCA) helpt om te begrijpen hoe de milieu-impact in de bouwsector kan worden verminderd. Deze vorming behandelt aspecten zoals transport, de levensduur van materialen of het energieverbruik in gebouwen. Er wordt concrete informatie gegeven over de aspecten die van invloed zijn op de milieu-impact van materialen of gebouwen, en over hoe je dit als bedrijf kunt verhelpen.

 

Milieu-impact van circulaire oplossingen

9 mei 2023 van 12u30 tot 17u

Dit seminarie biedt de mogelijkheid om in te spelen op enkele vooroordelen van circulariteit in termen van milieu-impact, maar ook om concrete benaderingen te presenteren waarbij milieu-impact wordt gebruikt als hulpmiddel bij de besluitvorming en optimalisatie van circulaire constructieve oplossingen.

 

Milieu-impact van biobased oplossingen

8 juni 2023 van 12u30 tot 17u

In dit seminarie krijg je een beter inzicht in wat de milieu-impact is van een biobased oplossing en de bijzonderheden ervan. Daarnaast worden concrete biobased oplossingen gepresenteerd die de kwestie van de milieu-impact integreren om het belang van een wereldwijde aanpak vanaf de vroege stadia van de productontwikkeling aan te tonen.

 

De drie opleidingen gaan telkens door bij Embuild in The Hubb (Kunstlaan 20, 1000 Brussel). Inschrijven kan via deze link.

Bron: Buildwise
Deel dit artikel:
Onze partners