Camber Lab op BATIBOUW: een vooruitblik op slimmer wonen in 2020

Een nieuw jaar is altijd een gelegenheid om eens vooruit te blikken. Naar hoe we morgen zullen wonen bijvoorbeeld. Kleiner en duurzaam, dat wisten we al langer. Maar hoe we bouwen en wonen, vertelt heel veel over wie we zijn of willen zijn. Wonen als ultieme leefstijl is geëvolueerd naar een multifunctioneel gegeven, een leefruimte waar we onze gasten ontvangen én waar we tot ontspanning komen van alle drukte. En dat betekent niet dat elke vorm van comfort of kwaliteit hoeft weg te vallen. De functionele opbergoplossingen en kasten op maat van Camber helpen je op weg naar een zen-levensstijl en maken je interieur helemaal 2020-proof.

Doordat er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, worden er meer compacte huizen of kleine appartementen gerealiseerd. De appartementen worden een stuk kleiner en ook bij renovatie zijn kleinere panden gegeerd. Dit zorgt ervoor dat wij onze leefruimtes ook slimmer en praktischer moeten inrichten. Hierdoor krijgen de interieurarchitecten van Camber steeds vaker te maken met de uitdaging om creatiever en slimmer om te gaan met compacte ruimtes. Een nieuwe vorm van hybride wonen maakt zo opmars.

Gepersonaliseerde oplossing

Dankzij maatwerk kan Camber voor elk type aanvraag een gepersonaliseerde en duurzame oplossing bedenken. Dit kan gaan van een volledige dressing en inrichting met alle accessoires tot een specifiek gevraagde inrichting waarbij verschillende types meubels worden gecombineerd in 1 kast (boekenkast, TV-meubel en bureau). Met andere woorden, de vraag naar multifunctionele kasten en opbergoplossingen stijgt. Het moet allemaal praktisch en visueel aantrekkelijk zijn, waardoor je heel makkelijk het woonvolume kan maximaliseren.

Van bureau naar bed en omgekeerd

Voor de slaapkamer als multifunctionele ruimte is een dubbel uitklapbed een oplossing. Je kan het bed perfect alleen in- en uitklappen, want het bed functioneert praktisch met een automatisch remsysteem. Het uitklapbed zelf kan ook multifunctioneel zijn en als bureau dienen, waarbij je zelf je je laptop en decoratie niet moet verplaatsen. Slimme opbergmogelijkheden kunnen het verschil maken op een kleine oppervlakte: de ruimte lijkt niet alleen groter, je krijgt ook meer bewegingsvrijheid.

Multifunctioneel is hot!

Als er een plek is die functioneel moet zijn, dan is het wel de berging en wasplaats. Alles krijgt hier een plekje dankzij maatwerk, zelfs in een kleine ruimte. Op Batibouw ontdek je praktische oplossingen voor de wasmachine en de droogkast, een aparte opbergruimte voor alle huishoudspullen en/of huisdieren én een uittrekbare strijkplank en wasmand.

Home working 2.0

Je toekomstige woonkamer moet overdag omgevormd kunnen worden tot thuiswerkplek. Omdat elke vierkante meter telt, komt het erop aan de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De werkplek moet daarom doordacht ingericht zijn. Camber heeft de knowhow om de woonkamer te transformeren tot een hyperefficiënte ruimte. Zo weten ze bijvoorbeeld dat je best kiest voor een uittrekbaar bureau, zodat je deze kan verbergen wanneer je niet aan het werk bent. En voor het bewaren van documenten voorzie je best legvakken op maat op een hoogte van minstens 33 cm.

Voor de kinderen

Kleine kinderen worden groot. Daarom is de inrichting van de ruimte belangrijk zodat de kasten op maat meegroeien op hetzelfde ritme. Maar hoe maak je er zowel een knusse als een functionele ruimte van? Het probleem doet zich al voor aan de inkomhal. Je kinderen gooien de deur open en plots verandert je inkomhal in een puinhoop. Dankzij een slimme kastindeling voorkom je dat die rommelorkaan door het ganse huis trekt. De oplossingen van Camber creëren een vestiaire op maat en houden zo de wanorde in bedwang.

Van warzone naar tienerkamer

Dankzij knap maatwerk reorganiseer je ook hun kamer. Denk hierbij praktisch én veilig en richt de meubels doordacht in. Een toegankelijke bureautafel, hangkast en lades - op de juiste hoogte - en grote opberglades voor speelgoed, dat is waar kinderen dol op zijn. Om de ruimte te optimaliseren bieden inbouwkasten de mogelijkheid om alles netjes op te bergen. Ze zijn tijdloos en blijven zo stijlvol.

Deel dit artikel:
Onze partners